< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Konyhaművészet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

 

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

 

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki Koszovóból csempészett Magyarországra közel 18 kg marihuanát.

A vádirat szerint a vádlott 3.000 euróval tartozott egy ismeretlenül maradt férfinek, aki felajánlotta neki, hogy elengedi a tartozását, amennyiben Pristinából Budapestre személygépkocsijában elrejtve kábítószert hoz. A vádlott az ajánlatot elfogadta, személygépkocsiját a megbízójának átadta azért, hogy az autó küszöbjeiben, lökhárítóiban kábítószert rejtsenek el, majd ezt követően élettársával együtt Magyarország felé indult Koszovóból. Az ismeretlenül maradt megbízó által megjelölt célállomás egy Budapest közeli, autópályán levő gyorsétterem parkolója lett volna. A vádlott a megbízásnak megfelelően 2017. március 16. napján este 22 óra 30 perckor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Az útlevél ellenőrzést követően elrendelt vámvizsgálat során a gépkocsiból lefoglalásra került 33 csomag, több helyen elrejtett, mindösszesen 18 kg kábítószergyanús növényi törmelék. A lefoglalt anyag kannabiszt tartalmazott, amely kábítószernek minősül és amelynek a tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak több, mint kétszerese.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

S z e g e d, 2017. december 14.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 134 megnézve, 1 alkalommal mai nap |