< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Trump kapott egy kis pofont az ENSZ-től))) Trump a reçu un peu de l’ONU

| Mobile | RSS

Trump kapott egy kis pofont az ENSZ-től))) Trump a reçu un peu de l’ONU

2017. december 22. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Trump kapott egy kis pofont az ENSZ-től

Az ENSZ Közgyűlése csütörtökön 128 vokssal, kilenc ellenszavazattal és 35 tartózkodással megszavazta a Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálem státuszára vonatkozó döntését elítélő határozattervezetet – írta az MTI.

BBC azt írja, hogy a határozattervezet szerint a város státuszával kapcsolatos döntések érvénytelenek, és azokat törölni kell.

Az ENSZ-közgyűlés annak ellenére fogadta el a határozatot, hogy Trump előző nap az amerikai támogatások megvonásával fenyegette meg a testületben ellene szavazó államokat.

Az első sajtókommentárok szerint az ENSZ-határozat ugyan győzelmet jelent a Trump-döntést ellenző palesztinok számára, de a támogató voksok száma jóval kevesebb, mint amennyire számítottak.

Trump december elején jelentette be, hogy az Egyesült Államok szakít az évtizedes diplomáciai kétértelműséggel, és Jeruzsálemet Izrael fővárosaként ismeri el.

Jeruzsálem státusza az izraeli-palesztin konfliktus egy legfontosabb része. Trump bejelentésétől több elemző azt várta, hogy komoly feszültségeket szíthat a Közel-Keleten, azonban ma cikkünkben bemutattunk, hogy ez nem történt meg.

forrás:index.hu

Trump a reçu un peu de l’ONU

 

L’Assemblée générale des Nations unies a voté jeudi sur 128 voix, neuf voix et 35 abstentions, rejetant le projet de résolution condamnant la décision de Donald Trump sur le statut de Jérusalem, selon MTI. La BBC déclare que, selon le projet de décision, les décisions concernant le statut d’une ville sont invalides et devraient être annulées. L’Assemblée générale des Nations Unies a cependant adopté la décision selon laquelle Trump a menacé de bloquer les Etats-Unis contre le retrait de l’aide américaine le dernier jour. Photo: Chip Somodevilla Selon les premiers commentaires de la presse, la résolution de l’ONU est une victoire pour les Palestiniens opposés à la décision de Trump, mais le nombre de partisans est bien moindre que prévu. Trump a annoncé début décembre que les Etats-Unis avaient rompu avec des décennies d’ambiguïté diplomatique et reconnu Jérusalem comme la capitale d’Israël. Le statut de Jérusalem est l’une des parties les plus importantes du conflit israélo-palestinien. De l’annonce de Trump, plusieurs analystes s’attendaient à de sérieuses tensions au Moyen-Orient, mais aujourd’hui nous avons montré que cela ne s’est pas produit.

 

Source: index.hu

Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |