< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Hatalmas volt a sor, egy tál meleg étel rengeteget jelent

| Mobile | RSS

Hatalmas volt a sor, egy tál meleg étel rengeteget jelent

2017. december 24. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Hatalmas volt a sor, egy tál meleg étel rengeteget jelent

Lencseleves, disznótoros és zserbó volt a menü az egyik siófoki ételosztáson. Az Egy tál akció több mint két éve indult, a cél, hogy a rászorulók legalább heti egyszer meleg ételhez jussanak.

Hosszú sor állt a siófoki Újpiac téren, ahol ősztől tavaszig minden vasárnap meleg ételt osztanak a rászorulóknak. A Siófok Városért Egyesület a település számos pontján kihelyezett perselyekbe gyűjti erre a pénzt. Most az ebéd mellé karácsonyi csomagot is kaptak a rászorulók.

„Amit begyűjtünk pénzt, természetesen abból egy picikét tartalékolunk, hogy nem tudom, amit most itt láttatok, ezt a rengeteg mindent, hogy ezt meg tudjuk valósítani, húsvétkor, karácsonykor, vagy ami nagyobb ünnepek vannak, ami pedig bejön pénz, ilyen 120-140-150 adagokat, mikor mennyi pénz, annyit főzünk, tehát annyit főzetünk az éttermekkel” – nyilatkozta a Hír TV-nek Juhász Margó, a Siófok Városért Egyesület gazdasági vezetője.10-nél több helyi étterem csatlakozott a kezdeményezéshez. Sokan pedig önként jönnek segíteni az ételt kiosztani.

„98-óta itt voltam, kettőt nem, hát miért, azért mert nővér vagyok, világéletemben segítettem, most ugye a rászorultakon segítek, akkor meg a betegeken segítettem” – mesélte Cseh Gellértné.

Sokan hiába dolgoznak, nem tart ki a kereset a hónap végéig. Ilyenkor heti egy tál meleg étel is sokat számít. „54 ezer forintból kifizetem majdnem 40 ezret a rezsire, marad is meg nem is. Sajnos ha nem dolgoznák, akkor ennyi se lenne. Az a baj, van még négy évem vissza nyugdíjig, aztán talán, azért járok én ide” – mondta Ferencz Béla István.

Általában 100-120 ember áll sorba ételért, amiből eddig minden alkalommal jutott mindenkinek. Ha marad az ételből, akkor az otthon maradt családtagoknak is vihetnek.

forrás:mno.hu

 

Leave a Reply 61 megnézve, 1 alkalommal mai nap |