< Böngészés > Főoldal / főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Megsemmisítették a pusztahencsei polgármester-választás eredményét( Orbán Viktor Miniszterelnök Úr figyelem, Bakson is hasonló csalás “szaga” terjeng(ett))

| Mobile | RSS

Megsemmisítették a pusztahencsei polgármester-választás eredményét( Orbán Viktor Miniszterelnök Úr figyelem, Bakson is hasonló csalás “szaga” terjeng(ett))

Megsemmisítették a pusztahencsei polgármester-választás eredményét

 

Megsemmisítette a Tolna Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) a december 17-én, Pusztahencsén tartott időközi polgármester-választás eredményét – közölte honlapján a Tolna Megyei Önkormányzat.

A csütörtökön hozott határozat szerint a választást a kampánytilalom megsértése, illetve a választás anyagi juttatással befolyásolása miatt meg kell ismételni, az új választás időpontját január 14-re tűzték ki.

Az időközi választás után Iker Ibolya, a szavazáson alulmaradt független polgármesterjelölt nyújtott be kifogást, amelyet december 22-én a Helyi Választási Bizottság (HVB) elutasított. A jelölt fellebbezése alapján a TVB megváltoztatta a HVB döntését, és helyt adott a kifogásnak.

A TVB által megállapított tényállás szerint

a választás napján a több szavazatot kapó jelölt, Bán István (független) tiltott kampánytevékenységet valósított meg azzal, hogy a szavazóhelyiség 150 méteres körzetében szavazásra buzdított.

A TVB tanúvallomások alapján azt is bizonyítottnak látta, hogy Bán István a választást megelőzően ötezer forintot ajánlott választópolgároknak azért, hogy rá szavazzanak. Az egyik becsatolt bizonyíték szerint 212 pusztahencsei állampolgár nyilatkozott arról, hogy többüknek pénzt kínált a voksokért.

A TVB határozata ellen három napig lehet fellebbezni, a felülvizsgálati kérelmet a Pécsi Ítélőtábla bírálja el. A paksi járásban fekvő Tolna megyei településen december 17-én azért rendeztek időközi képviselő- és polgármester-választást, mert a testület szeptember 18-án feloszlatta magát. Az időközi választáson a 816 szavazásra jogosult közül 588-an voksoltak, Bán István 288, Iker Ibolya 269 szavazatot kapott. A TVB döntése a képviselő-választás eredményét nem érinti.

fecsego.eu/atv.hu/MTI

Figyelem!

Bakson is felmerült a választási csalás, (!)s bizonyított(nak) látszott. Ám később a Csongrád Megyei RFK  “vizsgálata másként látta”  – ez már nem az első eset volt- és nem tulajdonított neki jelentőséget! ( magas-rangú informátorunk jelezte)

Szerkesztőségünk ugyan így járt a főkapitánnyal, aki nem engedélyezte a “vizsgálatot”  amit a www.fecsego.eu tett!!! Inkább engedte, hogy megússzák, csak azért sem lehetett igaza szerkesztőségünknek. Így alakult ki a megyei dacszövetség a törvénysértések mellett! A megyei vezetők zártak…Tessenek vigyázni, az ajtók záródnak!

Ezzel lealázta (ták) a bejelentőt, aki részletesen bizonyította (jogász volt) a  bejelentésének igazságtartalmát… a rendőrség – Szeged-mindent kitalált s félre beszéltek a “vizsgálat” alatt. Kinek az érdekében állt a jellemtelen, hazug, öntelt, beképzelt baksi Búza Zsolt politikai védelme…Erről vannak elképzeléseink!

A Csongrád megyei ” vezetők” sorai zártak! Nem engedték bebukni a szélhámos Búza Zsoltot. Ez az ember még okoz kellemetlenségeket a közéletben a Fidesz vezérkarának… ellenőrizni kellene a villámgyors vagyonosodását…ám nem ebben a megyében, s nem ezekkel a levitézlett vezetőkkel!

Búza is így került vissza a szégyen roggyant székbe.

Többen várjuk a baksi Búza bukását, s azokét is, akik támogatják, szeretik mert nagy nyelve van s tudja forgatni…

A Fidesznek gigantikus változásokat muszáj hozni a felső vezetők körében s teljes megyei vezetői váltásokra lesz van szüksége a pártnak!

Oláh István László

főszerkesztő

 

Leave a Reply 180 megnézve, 1 alkalommal mai nap |