< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Előzetesben a hétvégi kábítószercsempészek

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Előzetesben a hétvégi kábítószercsempészek

 

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Előzetesben a hétvégi kábítószercsempészek

 

A Csongrád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során indítványozta, hogy a bíróság rendelje el annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akik közel 30 kg marihuanát próbáltak Magyarország területére csempészni.

A megalapozott gyanú szerint a szerb-magyar állampolgárságú, Szerbiában élő férfi 2018. január 19. napján 10 órakor jelentkezett belépésre az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen az általa vezetett személygépkocsival. A vámellenőrzés során a gépkocsit gyanúsnak találták, ezért tételes vámvizsgálat mellett döntöttek. Az ellenőrzés során az autó gyári üregeiben elrejtve 30 csomagban 15 kg kábítószergyanús anyagot foglaltak le, amelyről megállapítást nyert, hogy marihuanát tartalmaz és amelynek a tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja.

Ugyancsak ezen a napon reggel 7 órakor jelentkezett belépésre az a szerb férfi, aki szintén Ásotthalmon keresztül próbált bejutni a járművében elrejtett kábítószerrel Magyarország területére. A belépést követően elrendelt vámvizsgálat során az általa vezetett gépkocsiban kialakított üregben 27 csomag, közel 15 kg kábítószergyanús anyag került lefoglalásra. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy az általa csempészett anyag marihuanát tartalmaz, amelynek a tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja.

A főügyészség mindkét férfi vonatkozásában a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja mindkét gyanúsítottal szemben a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott felügyelete mellett.

S z e g e d, 2018. január 22.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 134 megnézve, 1 alkalommal mai nap |