< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a válófélben levő felesége autóját megrongáló férfival szemben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a válófélben levő felesége autóját megrongáló férfival szemben

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Vádemelés a válófélben levő felesége autóját megrongáló férfival szemben

 

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki tavaly nyáron válófélben levő felesége autóját rongálta meg egy pajszerrel.

A vádirat szerint a vádlott 2017. július 29. napján este 10 óra körüli időben egy makói ingatlan előtt megszólította a gépkocsijából kiszálló, válófélben levő házastársát és megfenyegette azzal, hogy őt megöli, szétveri, illetőleg kicsinálja. Kijelentései közben a vádlott a kezében egy vas pajszert tartott és a sértett felé indult, aki ezt látva ijedtében bemenekült egy közeli házba. A vádlott ezután a pajszerrel odament a sértett gépkocsijához és az első szélvédőt, a bal első ablakot, a bal első ajtót, valamint az első szélvédő feletti tetőrészt többször megütötte. A gépjármű rongálása közben azt kiabálta a sértett felé, hogy őt is így fogja elverni. A vádlott cselekményét a sértett, illetőleg közös gyermekük is végignézte, illetőleg végighallgatta.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, vagy riadalmat keltsen, illetőleg cselekményével több, mint 200.000.-Ft kárt okozott.

A járási ügyészség a vádlottat garázdaság vétségével, rongálás vétségével, valamint házastárs sérelmére fenyegetéssel elkövetett zaklatás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2018. január 24.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 89 megnézve, 1 alkalommal mai nap |