< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Kiakadtak a zsidó szervezetek a Horthy-emlékmisére: “ezt megtenni csak a történelem meghamisításával lehet”))) Les organisations juives sont restées silencieuses sur le mémorial de Horthy: “pour cela, il ne peut être falsifié que par l’histoire”

| Mobile | RSS

Kiakadtak a zsidó szervezetek a Horthy-emlékmisére: “ezt megtenni csak a történelem meghamisításával lehet”))) Les organisations juives sont restées silencieuses sur le mémorial de Horthy: “pour cela, il ne peut être falsifié que par l’histoire”

2018. január 25. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Kiakadtak a zsidó szervezetek a Horthy-emlékmisére: “ezt megtenni csak a történelem meghamisításával lehet”

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének rendezvényén várhatóan Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke is felszólal.

A Szombat című lap hívta fel rá a figyelmet, hogy pont az auschwitzi haláltábor felszabadulásának évfordulójára, január 27-ére hirdetett megemlékezést Horthy Miklósra a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Budapest Belvárosi Csoportja.

A Szombat felhívja rá a figyelmet, hogy a civilizált világ ezen a napon „a vészkorszak áldozatai előtt hajt fejet, elítélve azokat, akik elkövetői és kollaboránsai voltak a tömeggyilkosságoknak”. Mint ismeretes, a vidéki zsidóság deportálásának és legyilkolásának hónapjaiban idején Magyarország kormányzója Horthy Miklós volt. 1944. májusa és júliusa között, kevesebb mint 2 hónap alatt 437 ezer embert deportáltak az akkori Magyarország területéről Auschwitzba. 87 százalékuk, 380 ezer ember pusztult el közülük.

Szentmise Horthyért

A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom honlapján található meghívó szerint a szombati eseményen „szentmise keretében szeretettel és tisztelettel emlékezünk a 150 éve született vitéz nagybányai Horthy Miklós (1868-1957) néhai kormányzónkra, és kedves menyére, munkatársára, a 100 éve született özv. Horthy Istvánné (1918-2013) született Edelsheim Gyulai Ilona grófnőre”. A rendezvényen beszédet mond Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke is- írják.

Az eseménnyel kapcsolatban elküldtük kérdéseinket a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége
Központi irodájának, hogy véletlen egybeesésről van-e szó, vagy szándékosan erre az időpontra helyezték a megemlékezést. Kerestük a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségnek a vezetőit is, hogy megkérdezzük, nem tartják-e problémásnak a Horthy-megemlékezést és azt, hogy azon az Országgyűlés alelnöke is beszédet mond.

Az állam képviselője ne építse Horthy kultuszát!

Heisler András az atv.hu-hoz eljuttatta válaszában azt a levelet, amit a megemlékezés kapcsán Lezsák Sándornak küldött. Mint írja,

a megemlékezést erre a napra időzíteni szerinte „minden magyar áldozat emlékének megtiprása”.

A Mazsihisz elnöke közölte Lezsákkal: „az ENSZ Közgyűlése 2005-ben január 27-ét a Holokauszt Nemzetközi Emléknapjává nyilvánította. 1945-ben ezen a napon szabadult fel Auschwitz-Birkenau, a legnagyobb és leghírhedtebb náci haláltábor. Ezen a napon, a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján Ön beszédet tervez mondani egy Horthy Miklósra emlékező misén. Közjogi méltóságként Önnek tisztában kell lennie a Magyarország által is aláírt Emléknap jelentőségével, az Ön tisztségével járó felelősséggel”.

Heisler úgy véli, mindenki megérdemli, hogy lelke üdvösségéért imádkozzanak és minden egyházi közösségnek joga van, hogy így tegyen, ebbe senkinek beleszólása nincsen. Hozzátette:

„a Holokauszt Emléknapján azonban ezt megtenni csak a történelem meghamisításával lehet”.

Az elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy Horthy Miklós június 18-án született, ezért „kegyeletes megemlékezés inkább a Donnál halálra fagyott honvédeknek és munkaszolgálatosoknak jár”, illetve „a Horthy-rendszer szociális igazságtalanságait elszenvedő szegényparasztság emlékének, a több százezer Auschwitzba deportált zsidó testvérünknek és az ártatlan civil áldozatoknak”. Heisler levelét úgy zárja, hogy fontosnak tartja rögzíteni, hogy „az állam képviselőjeként senki ne járuljon hozzá Horthy kultuszának építéséhez”.

Köves Slomó: hogy lehet azonosulni a Horthyt méltató megnyilvánulásokkal?

Köves Slomó portálunknak úgy nyilatkozott, hogy “itt az igencsak méltatlan időpontválasztásnál lényegesebb szempontok is vannak”. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija elmondta, úgy általában nem érti, hogy lehet azonosulni a Horthy Miklós személyét és munkásságát méltató megnyilvánulásokkal. “Egy olyan politikai vezető – aki egy, a nemzet valóban tragikus és sorsfordító korszakában – személyes és osztálya önös érdekeitől vezérelve „három millió koldus Magyarországának” volt büszke kormányzója, a teljességgel irracionális németbarát politika végrehajtója, a háborúba való belépés támogatója, a Don-kanyari katasztrófa felelőse, nem utolsósorban pedig nagy- és dédszüleim jogfosztásának, majd családjaik megsemmisítésének – legkevesebb – passzív szemlélője, az én értékrendem szerint, maximum tudományos szempontból érdemes a megemlékezésre”- közölte.

A KÉSZ Belvárosi Csoportja elküldte közleményét szerkesztőségünknek, amelyet ide kattintva olvashat el.

fecsego.eu/atv.hu

Les organisations juives sont restées silencieuses sur le mémorial de Horthy: “pour cela, il ne peut être falsifié que par l’histoire”

cas de l’Association des intellectuels chrétiens attendu Lezsák Alexander, vice-président de l’Assemblée nationale a également parlé.

Le groupe le samedi a attiré l’attention sur elle, au point de l’anniversaire de la libération du camp d’extermination d’Auschwitz le 27 Janvier Miklós Horthy a annoncé un mémorial au centre-ville de Budapest Association du Groupe des Intellectuels chrétiens.

Le samedi attire l’attention sur le monde civilisé à ce jour «a rendu hommage aux victimes de l’Holocauste, condamnant ceux qui étaient des collaborateurs et auteurs des massacres. » Comme on le sait, dans les mois de la déportation et du massacre des Juifs ruraux, le gouverneur de la Hongrie était Miklós Horthy. Entre mai et juillet 1944, en moins de deux mois, 437 000 personnes furent déportées de l’époque hongroise à Auschwitz. 87%, 380 000 personnes en sont mortes.

Messe pour Horthy

Selon invitation sur le site Budapest du centre-ville Assomption église paroissiale, l’événement samedi « dans le cadre de la messe, nous nous souvenons avec amour et respect né il y a 150 ans courageux Baia Mare Miklós Horthy (1868-1957) kormányzónkra fin, et la nature maintenant en discussion, compagnon de travail, l’anniversaire 100 naissance de OZV. István Horthy (1918-2013) est né à la Comtesse Ilona Gyulai Edelsheim “. S’exprimant lors de l’événement, Sándor Lezsák, vice-président de l’Assemblée nationale, prend la parole.

Dans le cadre de l’événement, nous avons envoyé nos questions à la Christian Integrity Association
Votre bureau central est de savoir si c’est une coïncidence ou une commémoration délibérée de cette date. Nous étions à la recherche de l’Association des communautés juives en Hongrie et la Communauté Israélite hongroise unifiée des dirigeants est de demander, n’est pas considéré comme un problème dans le service commémoratif Horthy et le fait que le vice-président de la parole Assemblée nationale.

Un représentant de l’Etat ne construit pas le culte de Horthy!

András Heisler a envoyé à son atv.hu la lettre qu’il a envoyée à Lezsák pour le souvenir. Comme il écrit,

de penser à la commémoration de ce jour comme une «suppression de la mémoire de chaque victime hongroise».

Le président a dit MAZSIHISZ Lezsákkal, « l’Assemblée générale de l’ONU en 2005, au 27 Janvier a été déclaré Journée internationale du souvenir de l’Holocauste. En 1945, Auschwitz-Birkenau, le plus grand et le plus célèbre camp de la mort nazi, a été libéré ce jour-là. Ce jour-là, à l’occasion du Jour commémoratif international de l’Holocauste, vous avez l’intention de parler d’une mission en hommage à Horthy Miklós. En tant que droit public, vous devez être conscient de l’importance du Jour du Souvenir signé par la Hongrie, avec la responsabilité de votre bureau “.

Heisler croit tout le monde mérite de prier pour le salut des âmes et pour toutes les communautés religieuses ont le droit de le faire, cela ne pas dire tout le monde. Il a ajouté:

“Cependant, lors du Jour du Souvenir de l’Holocauste, cela ne peut se faire qu’en faussant l’histoire.”

Le Président a également souligné qu’il est né le 18 Juin, Miklos Horthy, donc « la commémoration pieuse a plutôt gelé à mort à l’armée Don et ouvriers travaillant » ou « paysans pauvres qui souffrent des injustices sociales de la mémoire de régime Horthy de la déportation de centaines de milliers d’Auschwitz juifs nos frères et nos civils innocents “. La lettre de Heisler si proche qui veut souligner que « en tant que représentant de l’Etat ne devrait contribuer à la construction de culte Horthy ».

Köves Slomó: comment Horthy peut-il être identifié à des manifestations dignes?

Köves Slomó a déclaré que “voici des aspects plus importants que le choix très déraisonnable des temps”. Le chef de la communauté juive unifiée hongroise Rabbin dit, ils ne comprennent généralement pas que vous pouvez identifier la personnalité Horthy et le travail de louer des manifestations. « Un leader politique – qui est l’une de l’ère vraiment tragique et fatale de la nation – le principe directeur de personnel et la classe des intérêts égoïstes » trois millions de mendiants Hongrie de « piquait gouverneur irrationnel d’exécuteur politique totalement pro-allemand, l’entrée Don Bend dans le support de la guerre, responsable de la catastrophe, pas moins, grands-parents et de gros désenchantement et la destruction des familles – au moins – un spectateur passif, selon mon échelle de valeurs, d’une valeur à l’occasion du point de vue scientifique « – at-il dit.

Le Groupe KÉSZ City a envoyé un avis à notre rédaction, que vous pouvez lire en cliquant ici.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 116 megnézve, 1 alkalommal mai nap |