< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az életveszélyes sérüléssel járó kocsmai verekedés ügyében

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az életveszélyes sérüléssel járó kocsmai verekedés ügyében

 CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

    6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.


S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Vádemelés az életveszélyes sérüléssel járó kocsmai verekedés ügyében

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki tavaly májusban a helybeli italozóban bántalmazott életveszélyes sérüléseket okozva egy másik férfit.

A vádirat szerint a sértett 2017. május 14. napján egész nap italozott, majd betért egy helybeli vendéglátóhelyre és tovább ivott. Este 10 óra körüli időre súlyos fokú ittasság állapotába került, amikor is ebben az állapotában belekötött a szórakozóhelyen tartózkodó és szintén alkoholt fogyasztó vádlott. A konfliktus a vendéglátóhely teraszán indult minden különösebb ok és előzmény nélkül. A szóváltás során a vádlott háromszor megfejelte a sértettet, majd egy baseball ütővel, több alkalommal felsőtestén megütötte. A bántalmazás következtében a sértett a fal mellett lerogyott, ezt követően a vádlott a teraszon tartózkodókat fenyegette, majd a sértett kezébe adta a baseball ütőt, hogy üsse meg őt. A sértett azonban a felhívásra nem reagált, mire őt a vádlott több alkalommal hasba rúgta, ruházatát megragadva nekicsapta a ház falának úgy, hogy a sértett feje a falnak ütődött. Ennek hatására a sértett ismételten a földre rogyott, míg a vádlott a teraszon tartózkodókat próbálta bántalmazni, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve visszalépett az ülő-fekvő helyzetben lévő sértetthez és fejét legalább hat alkalommal, nagy erővel megrúgta. A vádlott cselekményének az vetett véget, hogy a vendéglátóhely pultosa elment, hogy értesítse a tulajdonost, aki a helyszínre érkezett és látva a sértett állapotát, neki mentőt hívott.

 

A bántalmazás során a sértett a fej többszörös sérülését szenvedte el, illetőleg a fej házfalhoz történő ütődései következtében agyállományi vérzés is kialakult nála. Az utóbbi sérülés gyógytartama 8 napon túli, kb. 3 hét, míg a többi sérülések 8 napon belül gyógyultak. Az agyállományi vérzés életveszélyes sérülés, mivel megfelelő orvosi beavatkozás, kezelés hiányában halálhoz is vezethetett volna.

 

A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

S z e g e d, 2018. január 30.

 

Dr. Kopasz Zsolt

főügyész

Leave a Reply 499 megnézve, 1 alkalommal mai nap |