< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Halálos döfés az önkormányzatiságba)))It’s a deadly blow to self-government

| Mobile | RSS

Halálos döfés az önkormányzatiságba)))It’s a deadly blow to self-government

2018. január 31. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Halálos döfés az önkormányzatiságba

Fotó: Tóth Gergő

A Magyar Liberális Párt, az MSZP és a Párbeszéd nem fogja megengedni, hogy Magyarországon felszámolják az önkormányzati rendszert – jelentette ki a Liberálisok elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Fodor Gábor elmondta, az elmúlt időszakban napvilágot látott hírek szerint a Fidesz arra készül, a választás után felszámolja Magyarországon az önkormányzatiság maradékát: a helyi önkormányzatokat megfosztanák autonómiájuktól és kormányzati befolyás alá vonnák őket. A változást akarók, a Liberálisok, az MSZP és a Párbeszéd szövetsége pont azért jött létre, hogy az illiberális állam ezen terjeszkedését meggátolja – hangoztatta.

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, akit a Liberálisok is támogatnak, közölte, a 2018-as parlamenti választás egyik fontos tétje: a magyar polgárok továbbra is saját maguk dönthetik el, ki vezeti a településeket, vagy visszatér a tanácsrendszer, és a pártbüro dönti majd el, ki lesz a település vezetője.

A Párbeszéd társelnöke azt mondta, az elmúlt időszakban sok hír volt arról, mire készül a Fidesz a 2018-as választás után az önkormányzatisággal. Maga is látott olyan előterjesztéseket – folytatta -, amelyek a budapesti kerületek megszüntetéséről szóltak, de Tarlós István főpolgármester is világossá tette, hogy vannak ilyen tervek. Hozzátette: most arról lehet olvasni, hogy a kisebb településeken megszüntetnék azt, hogy a polgárok válasszák meg vezetőiket.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, az elmúlt nyolc év az önkormányzatiság visszanyeséséről szólt, de “úgy látszik, hogy a halálos döfést a választás után akarja a Fidesz beleszúrni a magyar önkormányzatiságba”.

A zuglói polgármester rögzítette: pártja, az MSZP és a Liberálisok szerint Magyarországon nem csökkenteni, hanem megerősíteni kell az önkormányzatiságot. A 2018-as választás után vissza kell adni a helyi közösségeknek az iskolafenntartói jogokat – mondta.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, a médiatörvény módosításával megszűnt a szabad sajtó Magyarországon, az alaptörvény elfogadásával csökkent a demokrácia, elvették a kórházakat, az iskolákat. Most azt lehet hallani, hogy megszűnne a jogállam egyik fontos intézménye, a helyi önkormányzat – közölte.

“Ez egy 21. századi településrombolás, falurombolás is lehet” – fogalmazott. Hozzátette: ha nincs egy gazda, aki figyel a településre, akkor az el fog sorvadni.

Molnár Gyula azt mondta, Orbán Viktor és a Fidesz ne akarjon harmadszor is program nélkül indulni. Tegye világossá a Fidesz, mit tervez az önkormányzatokkal! – szólított fel.

A Fidesz reakciója…

“Ostobaságokat beszél az ellenzék – Reagálás Fodor Gábor (Liberálisok), Molnár Gyula (MSZP) és Karácsony Gergely (Párbeszéd) sajtótájékoztatójára.

Az ellenzéki politikusok totális ostobaságokat beszélnek. A mai nyilatkozatukból egy szó sem igaz, ezért kár volt összeállni.”

Szerkesztői vélemény:

Nagyon helyes, hogy megszünteti a Fidesz az önkormányzatiságot. Végre átlátták a fertőzés adta lehetőségeket, amit kihasználtak)nak( egyesek.

A faluban a polgároknak nem kellene engedi a választási lehetőséget, mivel, ha egyszer megválasztják a faluvezetőt, akkor csak a h…….s kocsi viszi el. Fejlődésről kizárólag, akkor lehetne beszélni, ha központi irányítás alá tennék a falukat… a költekezések,  a pályázatok átvilágíthatóbbá válnának!

Fontos lenne a falvak s annak képviselő-testületeinek folyamatos ellenőrzése pl, a pályázatok kiírása vagy a bálok szervezése, s annak bevételeinek nyilvántartása…

Kőkemény NAV ellenőrzés folyamatossága kiemelten fontossá válna a faluk esetében

Hajrá Magyarország hajrá Fidesz!

forrás:népszava online.hu

It’s a deadly blow to self-government

Photo: Gergő Tóth

The Hungarian Liberal Party, the MSZP and the Dialogue will not allow the local government system to be abolished in Hungary, the Liberal President announced in a press conference in Budapest on Tuesday.

Gábor Fodor said that Fidesz is preparing for the post-election period to eliminate the remnant of local government in Hungary: local governments would be deprived of their autonomy and would be subject to government influence. Those who want to change, the Liberals, the MSZP and the Alliance of Dialogues have been created to prevent the expansion of the illiberal state, “he said.

Gergely Karácsony, MSZP and Prime Minister of the Dialogue, who is supported by the Liberals, said it was an important stake in the 2018 parliamentary elections: Hungarian citizens could still decide for themselves, lead the settlements or return to the council system, and the party bureau will decide who will be the leader of the settlement.

Co-Chair of the Dialogue said that in the last period there was much news about what Fidesz is preparing for after the 2018 election with local government. You have also seen such submissions, “he went on,” which spoke about the abolition of districts in Budapest, but István Tarlós, mayor, made it clear that there were such plans. He added that now we can read that in smaller settlements we would eliminate citizens to choose their leaders.

Gergely Karácsony said that the last eight years have been about the recapturing of self-government, but “it seems that Fidesz seems to want to die in the Hungarian self-government after the death toll.”

The mayor of Zuglo recorded that his party, the MSZP and the Liberals did not have to reduce the number of local governments in Hungary. After the 2018 election, local communities have to give up school maintainers’ rights, he said.

Gyula Molnár, president of the MSZP, said that with the amendment of the media law the free press was terminated in Hungary, with the adoption of the Basic Law democracies diminished, hospitals and schools were taken away. Now it is possible to hear that an important institution of the rule of law, the local government, would cease to exist, he said.

“This is a 21st century settlement destruction, village destruction,” he said. He added, “If there is not one farmer who watches the settlement, it will fall.

Gyula Molnár said Viktor Orbán and Fidesz did not want to leave for third time without a program. Make Fidesz clear what he plans with local governments. he called.
The reaction of Fidesz …

“Opposition speaks of the opposition – Reaction to the press conference of Gábor Fodor (Liberals), Gyula Molnár (MSZP) and Gergely Karácsony (Dialogue).

Opposition politicians talk of total nonsense. There is no word from today’s statement, so it was a pity to get together. “

Editorial Review:

It is very correct to remove the Fidesz’s self-government. They finally saw the potential of the infection that they exploited (some.

In the village, citizens should not be given the option, because once they have chosen the village leader, they will only be taken by the h ……. carriage. Only on development, you could talk about keeping their village under control … spending and applications would be more transparent!

It would be important to continuously monitor the villages and their representative bodies, such as making tenders or arranging balls and keeping records of their revenues …

Continuity of hard-core NAV control would be of paramount importance for their villages

Go to Hungary to fly to Fidesz!

 

 

source: wordpress.com

Leave a Reply 466 megnézve, 1 alkalommal mai nap |