< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: Budapest Környéki Törvényszék – Mintegy 600 oldalas iratismertetéssel kezdődött az első tárgyalás

| Mobile | RSS

Budapest Környéki Törvényszék – Mintegy 600 oldalas iratismertetéssel kezdődött az első tárgyalás

Budapest Környéki Törvényszék – Mintegy 600 oldalas iratismertetéssel kezdődött az első tárgyalás

A Budapest Környéki Törvényszéken 2018. február 9-én dr. Kenese Attila büntető tanácsa megtartotta annak a férfinak az első tárgyalását, akit  különösen nagy értékre bűnszövetségben üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt vádolnak. A terhelt védőjének kérelmére az Ítélőtábla elrendelte az ügyben a perújítást.
Az első tárgyalási napon a bíróság, az alap bírósági ügy ítéletéhez tartozó mintegy 600 oldalnyi iratát ismertette, majd megkezdte a vádlott kihallgatását, aki továbbra is tagadta a terhére rótt bűncselekmények jelentős részét.
V. T. vádlott 2004-től folyamatosan részt vett különböző bűncselekmények elkövetésében. Közreműködött az M. Rt. sértett százhalombattai Dunai Finomítója területéről tetemes mennyiségű kőolajszármazék és üzemanyag lopásában, majd az ítélet meghozatala előtt megszökött a házi őrizetből.  A  vádlott terhére róható továbbiakban a disósdi kettős emberölésben, valamint a G. 4 F. Kft. sértett pénzszállítója elleni fegyveres rablási kísérletben való bűnsegédi, illetve társtettesi magatartás és a már említett M. Rt. sérelmére bűnszervezetben elkövetett bűnrészesség is. A fent leírt bűncselekményekért a bíróság 2010-ben V. T. vádlottat a távollétében halmazati büntetésül jogerősen 13 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.
A terhelt a tárgyaláson az alapügyben vádlott társai kihallgatására tett indítványt. A bizonyítási eljárás 2018. március 9-én a Budapest Környéki Törvényszéken folytatódik.
Budapest, 2018. február 9.
Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály
Leave a Reply 112 megnézve, 1 alkalommal mai nap |