< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: ORFK: ezért szállták meg a szcientológusok központját a rendőrök

| Mobile | RSS

ORFK: ezért szállták meg a szcientológusok központját a rendőrök

2018. február 16. | hozzászólás | Közélet

ORFK: ezért szállták meg a szcientológusok központját a rendőrök

Mint megírtuk, a Blikk vette észre, hogy ismét razziáztak a rendőrök a Magyar Szcientológiai Egyház székházánál.

ORFK: ezért szállták meg a szcientológusok központját a rendőrök
Fotó: Mihádák Zoltán/MTI (archív)

A Készenléti Rendőrség járőrei a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felkérésére a NAV által folytatott eljárás biztosítási feladatát látják el a Magyarországi Szcientológia Egyház budapesti központjánál

– közölte a rendőrség az MTI megkeresésére csütörtök délután.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata arra reagált, hogy sajtóhírek szerint a rendőrök csütörtök reggel ismét kimentek a szcientológiai egyház XIII. kerületi, Váci úti székházához.

A Híradó.hu január 2-án a földhivatali bejegyzésre hivatkozva számolt be arról, hogy a NAV zár alá vette a szcientológusok budapesti, Váci úti ingatlanát.

A portál emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai tavaly októberben tartottak házkutatást a szcientológusok Váci úti központjában, miután a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz több panasz érkezett olyan magánszemélyektől, akik korábban az “egyház” tagjai voltak, vagy más módon kapcsolatba kerültek a hivatalos egyházként el nem ismert “szektariánus csoportosulással”. Az NNI személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |