< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ferenc pápa XIV. Benedekről tréfálkozva: Ő maga is várólistán van

| Mobile | RSS

Ferenc pápa XIV. Benedekről tréfálkozva: Ő maga is várólistán van

2018. február 18. | hozzászólás | Közélet

Ferenc pápa XIV. Benedekről tréfálkozva: Ő maga is várólistán van

Idén szentté avatják VI. Pál pápát, aki elődje, XXIII. János után felügyelte és befejezte a második vatikáni zsinatot – hozta nyilvánosságra szombaton az Apostoli Szentszék.

Ferenc pápa csütörtökön, római papokkal találkozva közölte döntését. A beszélgetés felvételét a Vatikán szombaton tette közzé. A beszélgetés során az egyházfő tréfálkozva kijelentette, hogy elődje, XVI. Benedek emeritus pápa és ő maga is „várólistán van”.

A Giovanni Battista Montini néven született VI. Pál (1897–1978) viharos történelmi időszakban, 1963 és 1978 között vezette a katolikus egyházat. Az ő felügyelete alatt fejeződött be az egyházat megújító, XXIII. János pápa által elindított második vatikáni zsinat, melyet elődje – halála miatt – nem fejezhetett be.

VI. Pál pápa egyházi karrierjének jelentős részét diplomáciai szolgálatban töltötte, mielőtt Milánó érseke lett. 2014-ben avatták boldoggá, miután hitelesítettek egy személyéhez kötődő csodás gyógyulást. Február elején egy vatikáni teológiai és orvosi bizottság egy második csodát is hitelesített, így nincs akadálya a szentté avatásnak.

VI. Pál a harmadik egyházfő, akit Ferenc pápa szentté avat öt évvel ezelőtti megválasztása óta. A másik két, általa szentté avatott pápa az 1963-ban meghalt XXIII. János és a 2005-ben elhunyt II. János Pál volt.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 109 megnézve, 1 alkalommal mai nap |