< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kedves Oláh István László!/Tisztelt főszerkesztő barátom

| Mobile | RSS

Kedves Oláh István László!/Tisztelt főszerkesztő barátom

2018. február 27. | hozzászólás | Közélet

 

Kedves Oláh István László!

Van okunk örülni. Hódmezővásárhelyen egy független jelölt, Lázár János gyűlöletkampánya ellenére is győzni tudott a polgármesteri időközi választáson. Márki-Zay Péter sikere azt mutatta meg, hogy a a Fidesz a saját fellegvárában is legyőzhető, tehát él a remény az egész országban. Bebizonyosodott, hogy nem bojkottálni kell, hanem éppen ellenkezőleg: el kell menni választani. A hódmezővásárhelyi voksolás azt is igazolja, hogy helyes a DK politikája, hogy minden körzetben egy jelölt induljon a Fidesz ellen. Márki-Zay Pétert a DK is támogatta.

 

A feladatunk most az, hogy az egyéni körzetekben szélesítsük a demokratikus ellenzéki pártok együttműködését. A DK hozta meg a legnagyobb áldozatot azzal, hogy 60 helyen léptünk vissza a győzelem érdekében. Most az LMP-nek kell belátnia, hogy ha hajlandó a kölcsönös és méltányos visszaléptetésekre, akkor jelentősen nőhet a kormányváltás esélye. Ennek érdekében felkértem Molnár Csaba ügyvezető alelnököt, kampányfőnököt, hogy hivatalos tárgyalásokat kezdeményezzen az LMP-vel. Mindenekelőtt a demokratikus oldalon kell megteremteni a kormányváltáshoz szükséges együttműködést.

 

Kedves Barátom!

 

Szeretném azt is bejelenteni, hogy a Demokratikus Koalíció leadta jelöltjei ajánlásait, egyúttal országos listánkat is bejelentettük. A gyűjtést több helyen továbbra is folytatjuk. Mindenkinek köszönöm a munkát, innen megyünk tovább.

 

Az esély előttünk áll. Dolgozzunk tovább Magyarországért, a Köztársaságért!

Barátsággal

Gyurcsány Ferenc

 

 

Leave a Reply 1674 megnézve, 1 alkalommal mai nap |