< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: A magyar válogatott kikapott Hollandiától a női vízilabda világligán

| Mobile | RSS

A magyar válogatott kikapott Hollandiától a női vízilabda világligán

2018. február 28. | hozzászólás | Sport

A magyar válogatott kikapott Hollandiától a női vízilabda világligán

A magyar női vízilabda-válogatott 10-5-re kikapott Hollandiától a világliga európai selejtezőjének negyedik fordulójában, kedden a margitszigeti Hajós-uszodában.

Világliga, európai selejtező, 4. forduló:

Magyarország-Hollandia 5-10 (1-2, 2-4, 1-2, 1-1)

————————————————

a magyar gólszerzők: Keszthelyi 3, Leimeter 2

A magyar válogatott kikapott Hollandiától a női vízilabda világligán

Szilágyi Dorottya (b) és a holland kapus, Laura Aarts a női vízilabda világliga Magyarország-Hollandia mérkőzésén a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2018. február 27-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Sok kiállítással indult a mérkőzés, a hollandok ötméteresből szereztek vezetést, s az első negyed végén is náluk volt az előny. A második játékrészben tovább nőtt a különbség, a vendégek egy alkalommal úgy szereztek gólt, hogy a magyarok kapusát, Gangl Edinát kiállították, s a hollandok az üres kapuba találtak be.

A nagyszünetben háromgólos hátrányban lévő magyar válogatottból a harmadik negyedben csak Keszthelyi Rita tudott gólt lőni a jól védekező holland csapatnak, s mivel a záró negyedben sem változott a játék képe, a vendégek megszerezték mindhárom pontot.

A magyarok korábban 7-6-ra kikaptak Hollandiában, hazai medencében ugyanakkor az olimpiai ezüstérmes spanyolokat, valamint a Rióban harmadik oroszokat is legyőzték.

A csoportból az első három jut a nyolcas döntőbe, amelyet várhatóan Kínában rendeznek.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 1522 megnézve, 1 alkalommal mai nap |