< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Marton László máris visszatérhet a színház világába

| Mobile | RSS

Marton László máris visszatérhet a színház világába

2018. március 1. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Marton László máris visszatérhet a színház világába

Alig néhány hónappal az országos hírű zaklatási botránya után már ajánlatokkal bombázzák a zaklatási ügybe keveredett rendezőt.

Marton László máris visszatérhet a színház világába
Fotó: Youtube

Marton  László, a Vígszínház egykori igazgatója ősszel hosszú hetekig szerepelt a kiemelt hírekben, miután Sárosdi Lilla színésznő (és utána még sokan mások) szexuális zaklatással vádolták.

A Magyarországra is begyűrűző #meetoo kampány első nagy fogása volt Marton, sorsa pedig akkor úgy tűnt, örökre megpecsételődött. Színházi állását elvesztette, és önként döntött a visszavonulás mellett.

Most viszont a Független Hírügynökség arról számolt be, hogy Marton visszatérhet a szakmába, ugyanis már két helyre is hívták rendezni:

Veszprémbe, ahol az egykori Marton-tanítvány, Oberfrank Pál az igazgató, valamint a Rózsavölgyi Színpadra, ahol Zimányi Zsófia irányítása mellett mutatnak be sikerrel darabokat.

A Független Hírügynökség által megkérdezett szakmabeliek többsége nem borult ki a hír hallatán. Mint írják, olyan válaszokat kaptak, amelyek megengedőek; egyetértőek.

Több bennfentes is úgy vélekedett, hogy Marton soha nem kezdett ki sem a színészeivel, sem a tanítványaival, sőt kifejezetten úriember módjára viselkedett velük. Ezzel persze nem azt akarták állítani, hogy ne fordulhatott volna elő, hogy kezdőkkel olykor félreérthetően, vagy nagyon is érthetően viselkedett, de – mint mondták – ezek adódhattak azokból a helyzetekből, amelyek gyakran előfordulnak a művészvilágban, főként azokkal, akik a pályára törekvésük közepette találkoznak neves rendezőkkel.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 117 megnézve, 2 alkalommal mai nap |