< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kiszelly Zoltán politológus szerint “Gyurcsány csapdát állított az LMP-nek és a Jobbiknak”

| Mobile | RSS

Kiszelly Zoltán politológus szerint “Gyurcsány csapdát állított az LMP-nek és a Jobbiknak”

2018. március 19. | hozzászólás | Közélet

Kiszelly Zoltán politológus szerint “Gyurcsány csapdát állított az LMP-nek és a Jobbiknak”

Kiszelly Zoltán politológus szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke tematizált, csapdát állított az LMP-nek és a Jobbiknak az ellenzéki egyeztetésekkel, hiszen ez a két párt “Gyurcsány Ferenccel és az ő politikájával szemben jött létre”.

Kiszelly Zoltán vasárnap az M1 aktuális csatornán arra reagált, hogy nem állapodott meg egymással a választási együttműködésről az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Demokratikus Koalíció a három párt, illetve pártszövetség vezetőinek délutáni fővárosi egyeztetésén.

A politológus azt mondta: meglepő, hogy az LMP elment az egyeztetésre, és ezzel “besétált Gyurcsány Ferenc csapdájába”.

Ugyanis a DK elnöke tudta, hogy március 15-én mindenki Orbán Viktor miniszterelnök beszédéről és a békemenetről fog beszélni, ezért valami olyan “bombasztikusat” kellett mondania, amellyel a hírekben meg tud jelenni Orbán Viktorral “azonos hírértékben”.

Ezért jelentette ott be, hogy visszalépteti a jelöltjét Szél Bernadett LMP-társelnök javára, az LMP pedig elfogadta ezt a meghívást. Ugyanitt hívta tárgyalni Gyurcsány a Jobbikot is.

Ennek a két pártnak “saját magát kell szembeköpnie”, törzsszavazóik akaratával kell szembemennie, ha leül tárgyalni azzal, akivel eddig nem akart, akivel szemben meghatározta magát

– fogalmazott.

Kiszelly Zoltán politológus szerint "Gyurcsány csapdát állított az LMP-nek és a Jobbiknak"

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke újságíróknak nyilatkozik, miután az ellenzéki pártok egyeztetést tartottak a DK központi irodájában 2018. március 18-án. A tárgyalást Gyurcsány Ferenc kezdeményezte, meghívta az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetőit. A Jobbik nem fogadta el a meghívást. MTI Fotó: Illyés Tibor

A politológus kitért arra is, hogy

a baloldal esélyei a baloldali Közös Ország Mozgalom mérései szerint is nagyon rosszak, ezért a baloldal “túlélésre játszik”; az egy, illetve az öt százalék eléréséért küzdenek, az MSZP-Párbeszéd pedig a 10-ért, ehhez viszont a legtöbb jelöltet kell állva hagyniuk.

Forrás: MTI/propeller.hu

Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |