< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Nevet a Fidesz

| Mobile | RSS

Nevet a Fidesz

2018. március 19. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Kölcsey útmutatását követte a kormányfő veje, Tiborcz István is, amikor arra vállalkozott, hogy új megvilágításba helyezi a közvilágítást

Nekünk Magyarország az első – szól a Fidesz kampányszlogenje. A haza minden előtt – a miniszterelnök ezzel a Kölcsey Ferenctől vett idézettel hívta táborát a Kossuth térre március 15-én, és – nagy szellemek, ha találkoznak – ugyanezt írták ki molinójukra a kormány mellett vonuló Békemenet szervezői is.

Így már értjük. Semjén Zsolt, a keresztények legfőbb demokratája kizárólag szülőföldje – és a magyar állatállomány – védelmében lődözgetett rénszarvasokat Svédországban, ahogyan Lázár János is honszeretetből tűrte, hogy a családi földjei által ölelt területre felhúzzanak egy vadászkastélyt (néhány szolid kiegészítő létesítménnyel együtt). Mészáros Lőrinc, a Fidesz polihisztor gázszerelője, aki az áldozatvállalás szép példájaként néhány év leforgása alatt az ország leggazdagabb emberei közé emelkedett, nemzetmentő buzgalomból kebelezi be egyik céget a másik után.

Kölcsey útmutatását követte a kormányfő veje, Tiborcz István is, amikor arra vállalkozott, hogy új megvilágításba helyezi a közvilágítást a magyar városokban: „A haza fényre derül”. A letelepedési kötvénybizniszben utazó Rogán Antal munkásságára inkább Szent István intelmei voltak hatással: „az egynyelvű és egyszokású ország gyönge és törékeny”.

Jelesre vizsgázott önfeláldozásból a miniszterelnök is. Mások, ha kiderülne, hogy csendes falusi házuk mellé focistadiont akarnak építeni, a környékről is elköltöznének. Orbán nemhogy menekülőre fogta volna, saját maga választotta ki a helyszínt Felcsúton. A gazda szeme hizlalja a közpénzt. Arról, hogy mit kell kiállnia, fogalmat alkothatunk az Országgyűlésben előadott panaszából: „Egyszer próbálja ki, milyen az, amikor stadion áll a kertje végében. Olyan, mintha autópálya közlekedne ott.”

Kósa Lajos országgyarapító és vidékfejlesztő tevékenysége – a mama sertéstelepétől egészen a látókörébe került 1300 milliárdos örökségig – külön fejezetet érdemel majd a politikatörténeti dolgozatokban. Mindenesetre az, hogy Kósa pont „tárca nélküli” miniszterként teljesít szolgálatot a kormányban, bizonyítja: a Fidesznek remek humora is van.

szerző:Czene Gábor

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |