< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Bayer Zsolt csapdát állított, de áldozatai csapdájába sétált bele

| Mobile | RSS

Bayer Zsolt csapdát állított, de áldozatai csapdájába sétált bele

2018. március 21. | hozzászólás | Közélet
Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Bayer Zsolt csapdát állított, de áldozatai csapdájába sétált bele

Bayer Zsolt cikksorozata miatt borította a bilit a menekülteken segítő, sorossággal vádolt Migration Aid. Egy furcsa orosz-brit-talánizraeli férfi akart a szervezet vezetőjével minden áron találkozót. Gyanakodtak, de kétszer elmentek és rögzítették a beszélgetést hangban és képben. Az illető személyre gyanakodtak, hogy valamelyik titkosszolgálat embere lehet, aki mindent meg akart tudni a hazai civilekről, valamint furcsa módon tüntetésekre, illegális tevékenységekre biztatta őket. Aztán egyszer csak megjelent Bayer Zsolt cikksorozata minderről. Élőben közvetítjük a sajtótájékoztatót

Facebookon jelentette be a Migration Aid nevű, menekültek ellátását segítő szervezet, hogy rendkívüli sajtótájékoztatót tart szerda délelőtt. Ennek oka az, hogy az elmúlt napokban szerintük a kormányközeli média a lejáratásukba kezdett, és a kampány központi témájává váltak (a Magyar Idők nagy sorosozásba kezdett egy hangfelvétel alapján, ld. lejjebb az Előzmények alcím alatti részt). Hozzátették:

Eddig csendben maradtunk és vártunk, hogy a Fideszes vezérkar kirakja az asztalra minden kártyáját. Ma mi következünk.

Siewert András, a szervezet operatív igazgatója ezért 11 órától a közlemény szerint kirobbantja „az utóbbi idők legsúlyosabb belpolitikai botrányát”.

Siewert a következőket mondta el 11-től:

Plüssállatok előtt arról beszélt, hogy tűkön ülve várták a cikkeket, mivel érezték, hogy a Bayer által említett oknyomozó újságíró gyanús. Azonban nemcsak Bayer embere készített hang-, sőt fényképfelvételeket. Az is felvetődött bennük, hogy külföldi titkosszolgálat beszervezési kísérlete lehet az egész, ezért a magyar hatóságoknak is átadták az anyagot.

2017. december 19-én kezdődött, Grigorij Alekszandrov írt nekik, hogy egy angol fintech cégnek segítsenek menekültek azonosításában. Utánanéztek a cégnek, de nem lelték nyomát. Két nap múlva jött még egy mail, Siewert erre válaszolt már. Ezután egy bécsi találkozóra hívta meg Siewertet, felajánlva a költségek megtérítését. Január 9-én találkoztak, ezt titokban rögzítették, jobb minőségben, mint Bayerék. A válaszokkal előre felkészültek, kvázi csapdát állítottak a csapdaállítóknak. A VIDEÓ ÉLŐBEN ITT:

Ez a bizonyos Alekszandrov (aki három e-mailben háromféleképp írta le a nevét) erős izraeli akcentussal beszélt, egy idő után kérdezgette, hogy vannak-e civil szervezetekkel és ellenzéki pártokkal kapcsolataik, tudnak-e tüntetéseket szervezni, illegális dolgokat véghezvinni. Másnap már kapták az újabb üzenetet, de konkrétumokról még mindig nem írtak nekik.

Február 12-én ismét találkoztak Bécsben (egy talán finn nő is jelen volt), ahol kaptak egy prospektust arról, hogyan kéne biometrikus adatokból adatbázist építeni. Kérdezték, van-e adatbázisuk, erre azt mondta Siewert, van adatbázisuk személyes adatok nélkül. Megmutatta a sajtónak is, itt a családok ruhaméreteit vezették, hogy az adományokat hatékonyan el tudják osztani. Be akarta magát Alekszandrov úr juttatni a tranzitzónába, de mondták neki, hogy az rendőrségi műveleti terület, ott nem építhet adatbázist. Ezután lassan csend lett, majd március 19-én megjelent Bayer cikke.

Előzmények: Bayer Zsolt nekiront a „Soros-hálózatnak”

A Magyar Idők kezdett ugyanis lehozni egy Bayer Zsolt publicista nevével kitett cikksorozatot, aminek eddig két része élesedett. Az elsőben Bayer gyakorlatilag a kormány szemüvegén keresztül mutatja be a migránspártinak, Soros-pénzből élőnek, tagjai között bűnözőkkel működőnek a szervezetet. A cikk egyetlen hírértéke, hogy egy magát meg nem nevező oknyomozó újságíró (ez elég szokatlan dolog a szakmában) beszélgetett Siewerttel, és ezt rögzítette is.

Ennek során derült ki az, hogy Soros György politikai és pénzügyi befolyását akarja kiterjeszteni Magyarországon, hogy a szervezet adatbázist épített a tranzitzónában a menekültek adataiból, végül azt részletezi (és ebben semmi meglepő vagy illegális nincs), hogy a Migration Aid kapcsolatban áll más magyarországi és külföldi civil szervezetekkel, azaz NGO-kkal.

második részben azt emlegeti fel a cikk, hogy az Orbán-barát izraeli kormányhoz közel álló Jerusalem Post egy hangfelvételén Dénes Balázs, a Civil Liberties Union for Europe vezetője arról beszél, hogy német cégeken keresztül nyomást gyakorolhatna a német kormány Budapestre. A cikkben Tracie Ahern, a Soros Fund Management tőkealap korábbi pénzügyi vezetője beszél arról, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványt Soros politikai véleménye érvényre juttatására használja. Ahern elmondja még, hogy Soros dollármilliárdokat költött eddig Magyarországon, ahol kétezer fő szolgálja őt.

Az Audi Hungária Zrt. győri üzeme
Elmondta a „Soros-szervezet” vezetője, hogy miért lobbizik Németországban

Szijjártó Péter a hangfelvételt követeli attól az izraeli laptól, ami erről írt.

Cikkünket frissítjük, hamarosan pedig bővebb riporttal jelentkezünk a történetről.

(Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu)

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 96 megnézve, 1 alkalommal mai nap |