< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az idős sértettet ásóval bántalmazó nővel szemben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az idős sértettet ásóval bántalmazó nővel szemben

 

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

 

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Vádemelés az idős sértettet ásóval bántalmazó nővel szemben

 

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi nővel szemben, aki több mint 12 alkalommal ütötte meg az ágyban fekvő sértettet.

A vádirat szerint a vádlott több éve szívességi lakáshasználóként lakott a 60. életévét már betöltött sértettnél Hódmezővásárhelyen. A vádlott 2017. június 18. napján a város különböző kocsmáiban szeszesitalt fogyasztott, majd éjjel ért haza és a konyhában főzni kezdett. Az éjszakai főzés miatt a sértett és a vádlott között szóváltás alakult ki, melynek során a sértett is megütötte a vádlottat, amire a nő úgy reagált, hogy az udvarra ment és magához vette a falhoz támasztott ásót. Amikor a házba visszament, a sértett már visszafeküdt az ágyába, majd a vádlott odalépett és az ásóval, annak élével a sértettet néhány perc alatt legalább 12 alkalommal fejen, illetőleg felsőtesten ütötte. A sértett a hirtelen támadással szemben védekezni próbált, oldalra fordult, illetőleg kezével próbálta az ütéseket elhárítani és a fejét megvédeni. A vádlott észlelte, hogy a bántalmazások miatt a sértett erősen vérezni kezdett, cselekményével felhagyott és felhívta a rendőröket, majd kerékpárjával eltávozott. A helyszínre kiérkező rendőrök észlelve a sértett állapotát hozzá mentőt hívtak, míg vádlottat a rendőröknek másnap délben sikerült Hódmezővásárhelyen elfogniuk.

A sértettet kórházba szállították és 8 napon keresztül gyógykezelésben részesült. A vádlott bántalmazása következtében a sértett felsőtestén, illetőleg fején többszörös vágott sérüléseket szenvedett el, arccsontja is eltörött, valamint koponyaűri vérzése is keletkezett többek között. A mentő kiérkezésekor a sértett közvetett életveszélyes állapotban volt.

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

S z e g e d, 2018. március 21.

 

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 113 megnézve, 1 alkalommal mai nap |