< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Videó: Márki-Zay beleáll az ellenzék koordinációjába

| Mobile | RSS

Videó: Márki-Zay beleáll az ellenzék koordinációjába

2018. március 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Videó: Márki-Zay beleáll az ellenzék koordinációjába

Hódmezővásárhely új polgármestere saját honlapot indított az esélyes ellenzéki jelöltekről, hogy motiválja a választási koordinációt.

Márki-Zay Péter a kezébe szeretné venni az ellenzéki koordinációt. A többi választókerületben a Közös Ország Mozgalom, és a Viszlát Kétharmad felméréseire is támaszkodna, de leginkább azt szeretné, hogy maguk a pártok egyezzenek meg a visszaléptetésekről, és közöljék vele az esélyes jelöltet, akit feltüntethet a táblázatban.

„Egyéniben tehát a jobbikos Kiss Attilára fog szavazni, de a listás szavazatáról még nem döntött”

– mondta Márki-Zay az Azonnalinak. Hozzátette:

az olyan kis pártokra adott szavazatok, amelyek végül nem érik el az 5 százalékos parlamenti küszöböt, a Fidesz hatalmának a fenntartását szolgálják.

Milyen lenne egy ügyvivő kormány?

Márki-Zay azt is mondta, hogy szívesen látná Orbán helyén Bod Péter Ákos közgazdászt, aki a kilencvenes évek elején miniszter, majd jegybankelnök is volt, sőt, ő volt Orbán Viktor valaha volt egyetlen saját magán kívüli miniszterelnök-jelöltje, méghozzá 2006-ban. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint

Bod olyan integratív személyiség, akivel a jobboldali, korábban fideszes szavazók is szimpatizálnak, ezért ideális lenne egy ügyvivő szakértői kormány élén.

Az új polgármester szerint a választások után még a Fidesz padsoraiból is lennének olyanok, akik átülnének egy ilyen ügyvivő kormányt támogató koalícióba.

Azt is elmondta: sokan kérték tőle a hódmezővásárhelyi választás előtt, hogy mindig maradjon független. Ő ezt úgy értelmezte, hogy ne lépjen be a Jobbikba vagy az MSZP-be. Ezen pártok jelenlegi állapotában erre nem is lát esélyt – tette hozzá.

Címlapkép: Youtube/AZONNALI

(Azonnali)

forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 89 megnézve, 1 alkalommal mai nap |