< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Már harmadfokú belvízvédelmi készültség is van Békés megyében

| Mobile | RSS

Már harmadfokú belvízvédelmi készültség is van Békés megyében

2018. március 22. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Víz alatt

Már harmadfokú belvízvédelmi készültség is van Békés megyében

A hétfői 11 ezer hektárról csaknem 14 ezerre nőtt az elöntött terület nagysága.

Hétfő óta tovább nőtt a belvízzel elöntött terület Békés megyében, egy szakaszon már harmadfokú a készültség – tájékoztatta a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a hétfői 11 ezer hektárról csaknem 14 ezerre nőtt az elöntött terület nagysága. Ebből ötezer hektár vetés, 3500 hektár szántó, 3600 hektár rét és legelő, több mint 1600 hektárnyi az egyéb terület.

Három belvízvédelmi szakaszon elsőfokú, haton másodfokú, a Réhelyi szakaszon pedig már harmadfokú a készültség.

Füzesgyarmat önkormányzata másodfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el.

Az igazgatóság területén jelenleg 58 szivattyútelep üzemel, ezek közül hét folyamatosan. Március 5. óta több mint 42 millió köbméter vizet emeltek át. A belvízi védekezésben kedden 168 ember vett részt – írták.

Az árvízhelyzetről szólva közölték: az elmúlt 24 órában elsőfokú készültségi szint fölötti vízállások alakultak ki a Berettyó és a Sebes-Körös torkolati szakaszán. Szerdán tetőzés várható a Fekete- és Fehér-Körös torkolati szakaszán, a Kettős-Körös felső, valamint a Berettyó és a Sebes-Körös alsó szakaszán. A Hármas-Körös a következő 24 órában gyengén áradó lesz, a tetőzési értékek az elsőfokú készültségi szint körül valószínűek.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 140 megnézve, 1 alkalommal mai nap |