< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Újabb gyanúsított előzetesét indítványozta a főügyészség az un. Czeglédy ügyben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Újabb gyanúsított előzetesét indítványozta a főügyészség az un. Czeglédy ügyben

     CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

           S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Újabb gyanúsított előzetesét indítványozta a főügyészség az un. Czeglédy ügyben

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy rendelje el annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit a keddi napon vettek őrizetbe a NAV nyomozói.

 

A gyanú szerint a férfi a Dr. Czeglédy Csaba által vezetett Humán Operátor Zrt. alkalmazottjaként működött közre a bűnszervezet működése során az állami költségvetés megkárosításában. A mindezidáig rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a férfi a szombathelyi székhelyű részvénytársaság működése során többek között könyvelési tevékenység végzésével, az iskolaszövetkezetek adóbevallásainak elkészítésével és benyújtásával vett részt a bűncselekmény elkövetésében.

 

A gyanúsított vonatkozásában közölt megalapozott gyanú szerint a közreműködésével az állami költségvetést ért vagyoni hátrány összege 950 millió forint.

 

A különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indult nyomozásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán indítványozta a férfi előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

 

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tart ülést.

 

 

S z e g e d, 2018. március 22.

 

 

Dr. Kopasz Zsolt

főügyész

 

Leave a Reply 135 megnézve, 2 alkalommal mai nap |