< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Zaklató levelek Orbán főtanácsadójától

| Mobile | RSS

Zaklató levelek Orbán főtanácsadójától

2018. március 23. | hozzászólás | Közélet

Zaklató levelek Orbán főtanácsadójától

Bakondi György hol levélben, hol a röszkei határon hirdeti a biztonságot – KORMANY.HU/ÁRVAI KÁROLY

A Fidesz nemzetvédő levelekkel zaklatja a külföldön szavazókat, ráadásként cinikusan állítja, hogy erre ők hatalmazták fel.

A Népszava több olvasója is jelezte, hogy szerdán azután kapott e-mailt a bakondigyorgy@fidesz.hu címről, hogy az április 8-i választásokra az Ügyfélkapun regisztrált külképviseleti szavazásra. A levélben a migránsozás mellett arról írt a feladó, hogy a parlamenti voksolás tétje, megmarad-e a déli határon a kerítés, s hogy ez így lehessen, egyéniben a Fidesz-KDNP jelöltjeire, pártlistán pedig a kormánypártokra kell szavazni. Olvasóink állították, soha nem álltak kapcsolatban a Fidesz-KDNP-vel, és semmilyen formában nem adták meg adataikat a kormánypártoknak, így fogalmuk sincsen, az ügyfélkapus regisztráció hogyan generálhatta az e-mail küldését.

Természetesen megkerestük az ügyben Bakondi Györgyöt, Orbán Viktor kormányfő főtanácsadóját és a Fideszt, s megkérdeztük, valós e-mail címről, azaz valóban Bakondi György nevében érkeznek a kéretlen levelek, illetve, hogy hogyan és honnan tudják, ki használja az Ügyfélkaput?

A főtanácsadó nem reagált megkeresésünkre, a Fidesztől viszont azt a választ kaptuk, hogy a párt mindig maradéktalanul betartja az ide vonatkozó törvényi előírásokat.

„A jelzett személyes adatokat önkéntes hozzájárulás alapján kezeli a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség. Az adatkezelés alapjául szolgáló hozzájárulás visszavonása érdekében postai úton, vagy elektronikus levélben lehet kérelemmel fordulni a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség Központi Hivatalához. Az adatkezeléssel kapcsolatban felmerült esetleges jogsértések kivizsgálása érdekében pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál van mód bejelentést tenni” – olvasható a nagyobbik kormánypárt válaszában.

Mindenki magyarázatot vár
A Jobbik közleményben jelentette be, hogy magyarázatot vár a kéretlen válaszlevelek ügyében Pálffy Ilona “egykori fideszes helyettes államtitkártól”, a választások lebonyolításáért és a regisztráció során megadott e-mail-címek kezelésért felelős Nemzeti Választási Iroda elnökétől. A DK pedig arra kérte Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökét, vizsgálja ki, hogyan juthatott hozzá választók e-mail címeihez a Fidesz.

szerző.Vas András

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 101 megnézve, 2 alkalommal mai nap |