< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Hatmilliós bírságot kapott a TV2: szinte csak fideszeseket hívtak a Mokkába

| Mobile | RSS

Hatmilliós bírságot kapott a TV2: szinte csak fideszeseket hívtak a Mokkába

Hatmilliós bírságot kapott a TV2: szinte csak fideszeseket hívtak a Mokkába

Több mint hatmillió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) az Andy Vajna érdekeltségében lévő TV2-re, amiért a Mokka című reggeli műsorukban 2018. február 19. és március 20. között aránytalanul több megjelenési lehetőséget biztosítottak a Fidesz–KDNP politikusainak, mint az ellenzéki pártoknak – derül ki a választási iroda honlapján közzétett határozatból.

A Jobbik közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a műsorba nem hívtak be jobbikos képviselőt, holott szerintük a legerősebb ellenzéki pártról „a műsorban rendszeresen hazudnak a kormány képviselői, valamint olyan személyek, akiket a kormány azért fizet, hogy valótlanságokat állítsanak a Jobbikról”.

Az NVB külön hangsúlyozta azt is, hogy a TV2 a választási kampány ötven napjából harmincban jogsértően szerkesztette műsorát, és a kampányidőszakból még hátralévő tizenhat nap kevés ahhoz, hogy megfelelően érvényesíthessék a pártok közötti esélyegyenlőséget. Határozatában eltiltotta az NVB a tévét ettől a gyakorlattól.

A TV2 még fellebbezhet a döntés ellen a Kúriához.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 105 megnézve, 3 alkalommal mai nap |