< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Magyar György: Orbánék megölték a jogállamot

| Mobile | RSS

Magyar György: Orbánék megölték a jogállamot

2018. március 24. | hozzászólás | Életképek/bulvár
Budapest, 2014. szeptember 29.
Magyar György ügyvéd, független főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatón beszél Budapesten 2014. szeptember 29-én. A tájékoztatón Falus Ferenc, az MSZP, a DK és az Együtt-PM közös főpolgármester-jelöltje bejelentette visszalépését, valamint Magyar György bejelentette, hogy visszalép Bokros Lajosnak, a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltjének javára.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Magyar György: Orbánék megölték a jogállamot

Bízik abban, hogy az még feltámasztható. Nem fél a Fidesztől, nincs vesztenivalója.

Népszavának Magyar György azt mondja, azért indul a választáson, mert most a jogállamnak kell ügyvéd. Másokkal ellentétben azért vállalja nyíltan politikai meggyőződését, mert 68 évesen, jogászként nincs vesztenivalója. Van egzisztenciája, képviselőként pedig eredményesebben léphet fel a dúvad jogalkotás ellen, talán több lehetősége lesz rá, hogy

a megölt jogállam újraélesztésében, feltámasztásában

részt vehessen. A barátai szokták mondani, hogy ügyvédre, jogsegélyre van szüksége a Parlamentnek, mert bajban van.

Azon az állásponton vagyok, amit megválasztása után John F. Kennedy az Amerikai Egyesült Államok elnökeként mondott: nem azt kell nézni, hogy a haza mit tett értem, hanem azt, hogy te mit tettél a hazáért.

A jogállam újraélesztésének első lépése az lenne, ha legalább az alapjogok újra érvényesülnének. A parlamentben el kellene jutni odáig, hogy ne egyéni vagy pártérdekek alapján szülessenek a jogszabályok.

Jelenleg túlnyomórészt személyre szabott jogalkotás, bosszúállás, ellenségkép-gyártás folyik.

A Fidesz hatalomgyakorlása szemben áll a jogállamisággal – mondja Magyar György, aki fölháborítónak nevezi, hogy a parlamenti munkát Európának kell korrigálnia az alapjogok, illetve az európai jogok sérelme miatt.

Szerinte vásárhely tanulsága, hogy mind a 106 egyéni körzetben egy közös ellenzéki jelöltnek kellene csak indulnia. Ez Siófokon se valósul meg, de az ismertsége, elfogadottsága nagyobb fideszes és jobbikos vetélytársáénál.

Elbizakodni nem szabad, de a felmérések azt mutatják, ha a jobbikos jelölt visszalép, megvan az esély arra, hogy a Somogy megyei 4-es körzetben legyőzzük a Fideszt.

Március 24-én tartanak egy függetlenség napját Siófokon, ahova elmegy Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere és a szintén független siófoki polgármester, Lengyel Róbert. Ugyanaz a kampánystáb áll mögötte, amelyik őt segítette legyőzni a négy cikluson át a várost irányító fideszes polgármestert. Ha nem győzne, a lelkiismerete nyugodt lenne, mondhatná a spártaiakkal szólva, hogy megcselekedte, amit megkövetelt a haza, legfeljebb visszatér ügyvédi irodájába. Teniszezőként is megtanulta, kikapni lehet, de feladni soha.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 271 megnézve, 1 alkalommal mai nap |