< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Magyar válogatott: Andorránál is van lejjebb

| Mobile | RSS

Magyar válogatott: Andorránál is van lejjebb

2018. március 24. | hozzászólás | Sport
Luxembourg, 2017. november 9.
Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott kijelölt szövetségi kapitánya a Luxemburg - Magyarország barátságos mérkőzés kezdetén a luxembourgi Josy Barthel stadionban 2017. november 9-én. (MTI/EPA/Julien Warnand)

Magyar válogatott: Andorránál is van lejjebb

A sikertelen vb-selejtezők után a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elköszönt Bernd Storcktól, és 2017. október 30-án kinevezte a 68 éves, belga Georges Leekenst.

Az új kapitány akkor két válogatott-meccset a lelátóról figyelt, viszont most, március 23-án, Kazahsztán ellen végre bemutatkozott.

Ebben viszont nem volt semmi köszönet. 10 perc alatt kettővel mentek a kazahok, hiába érkezett az első félidőben még Szalai Ádám, a szünet előtt ismét kétgóllal vezetett a vendég csapat.

Így sikerült a bemutatkozás:

A kilátástalan játék a második játékrészben is folytatódott, esélyünk sem volt igazán gólt lőni, sokszor a térfélen sem mentünk át. A cseréink nem segítettek, a játék nem változott, és noha Németh Krisztián nagy gólt lőtt a 67. percben, reális sanszunk nem volt a döntetlenre.

A vége 3-2-es vereség a világranglista 136. helyezett csapat ellen. Csak összehasonlításképp: Andorra jelenleg a 130. Folytatás kedden, Skócia ellen.

Eredmény:

Magyarország – Kazahsztán 2-3 (1-3)
2018.03.23, Budapest, Groupama Aréna, 19.00
TV: M4 Sport
Jv.: Tomasz Musial (lengyel)

Magyarország: Gulácsi Péter – Bese Barnabás, Fiola Attila, Otigba Kenneth, Botka Endre – Kleinheisler László, Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs – Nikolics Nemanja, Szalai Ádám, Ugrai Roland
Kazahsztán: Erisz – Maij, Posztnyikov, Szomko, Bejszebekov – Kuat, Iszlamhan, Zajnutgyinov, Szeidahmet – Hizsnicsenko, Murtazajev
Gólszerző: 
Szalai Ádám (21.), Németh Krisztián (67.) ill. Murtazajev (5.), Zajnutgyinov (10.), Szeidahmet (39.)

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 144 megnézve, 1 alkalommal mai nap |