< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Birkózó-ob: felső kategóriában öldöklő volt a küzdelem

| Mobile | RSS

Birkózó-ob: felső kategóriában öldöklő volt a küzdelem

2018. március 25. | hozzászólás | Sport

Birkózó-ob: felső kategóriában öldöklő volt a küzdelem

Minden súlycsoportban az esélyesek győztek a kötöttfogású birkózók Miskolcon rendezett országos bajnokságán. A legkiélezettebb finálékat a 82 kilogrammban Bácsi Péter, a 87 kg-ban Lőrincz Viktor, a 98 kilósok között pedig Kiss Balázs nyerte.

Az idei bajnokságon – mely válogató is volt a május eleji, oroszországi Európa-bajnokságra – 90 birkózó indult. Az igazán színvonalas küzdelmeket a felsőbb kategóriákban lehetett várni, s nem is kellett csalatkozniuk a sportág híveinek.

A 82 kilósok között világ- és Európa-bajnok Bácsi a világbajnoki bronzérmes Szabó Lászlóval döntőzött, s nagy küzdelem végén, egy szép akcióval 2-0-ra nyert.

A 87 kg-os fináléban óriási harc folyt a szőnyegen az Eb-győztes, olimpiai ötödik Lőrincz Viktor és az U23-as Eb- és vb-győztes Szilvássy Erik között. A két birkózó ezt megelőzően már háromszor összecsapott idén, s mindannyiszor szinte csak intésekkel dőlt el a meccsük. Nem volt ez másként Miskolcon sem, ahol Szilvássyt intették később, így Lőrincz diadalmaskodott – 3-1-re alakítva idei különpárharcukat.

A 98 kilogrammban a kategóriát évtizede uraló, világbajnok Kiss annak ellenére is egyértelmű, magabiztos győzelmet aratott Varga Ádám felett, hogy ebben az esztendőben is több sérülés hátráltatja szinte folyamatosan. A BVSC klasszisa a meccsen egy nagyon szép visszafogással csinált akciót, így 3-1-re győzött.

A válogatott legjobbjai közül mindenki arannyal zárt, így a vb- és Eb-első Korpási Bálint(72 kg), az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, háromszoros kontinensbajnok Lőrincz Tamás (77 kg) és az Eb-második Lám Bálint (130 kg) is.

Az ob legnagyobb hiányzója a szabadfogásból az év végén kötöttfogásra váltott Ligeti Dániel volt, aki sérülés miatt nem szerepelhetett, így esélye sem volt összecsapni Lámmal.

Összességében azt kaptam, amit vártam. Az alsóbb súlycsoportokban vagyunk nehezebb helyzetben, a felsőbb kategóriákban viszont jól állunk. A 82, 87 és 98 kilós döntők voltak a legkiegyensúlyozottabbak, ezekben viszont nem is történt sok minden, ahogy az közel azonos képességű birkózók közötti meccseken lenni szokott. Bízom benne, hogy a legjobbak a nemzetközi porondon is jól teljesítenek majd.

– mondta az MTI-nek Sike András, a válogatott szövetségi kapitánya.

Sike András azt is elmondta, hogy a kaszpijszki Eb-n többségében a mostani aranyérmesek szerepelnek. Javaslatát a kapitány minél hamarabb szeretné a szövetséghez benyújtani, az elnökség pedig április 20-án dönt róla.

Az országos bajnokság győztesei

55 kg: Kovács Bence (Érd)
60 kg: Török Tamás (Cegléd)
63 kg: Torba Erik (Bp. Honvéd)
67 kg: Krasznai Máté (Bp. Honvéd)
72 kg: Korpási Bálint (BVSC)
77 kg: Lőrincz Tamás (Bp. Honvéd)
82 kg: Bácsi Péter (FTC)
87 kg: Lőrincz Viktor (Bp. Honvéd)
97 kg: Kiss Balázs (BVSC)
130 kg: Lám Bálint (Bp. Honvéd)

Kiemelt fotó: Vajda János/MTI

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 94 megnézve, 1 alkalommal mai nap |