< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A körzetek kétharmadában lesz esélyes kihívója a Fidesznek – friss lista készült

| Mobile | RSS

A körzetek kétharmadában lesz esélyes kihívója a Fidesznek – friss lista készült

2018. március 28. | hozzászólás | Közélet

A körzetek kétharmadában lesz esélyes kihívója a Fidesznek – friss lista készült

 

A körzetek kétharmadában lesz esélyes kihívója a Fidesznek – friss lista készült

Nem a pártok listás teljesítményén, hanem a választókerületi eredményeken múlik az április 8-i parlamenti megmérettetés. A centrális erőteret felülíró taktikai szavazóknak köszönhetően a Fidesznek a körzetek kétharmadában lesz esélyes kihívója. A csütörtöki Heti Válaszban megmutatjuk, hol.

A választás legfontosabb kérdésévé vált, hogy az ellenzéki választók tömegesen alávetik-e magukat azoknak a pártok felett, alatt, mellett álló értelmiségi csoportoknak, akik – helyi kutatásokra, szakértői becslésekre támaszkodva – előrevetítik, ki a legesélyesebb induló egy-egy körzetben. A Márki-Zay Péter és a Viszlát, kétharmad! mozgalom által menedzselt honlap (Rendszervaltas2018.hu), a korábbi kormányzati potentátok által életre hívott V18-csoport listája (V18.eu), a Közös Ország Mozgalom adatelemzőjeként működő Sanyó Ádám kezdeményezése (Taktikaiszavazas.hu), valamint a Jobbik-holdudvarhoz tartozó Iránytű Intézet felülete (Kireszavazzunk.hu) többé-kevésbé egymást erősítve tesz javaslatot a szerintük helyes cselekvésre.

A Heti Válasz a 2014-es országgyűlési és az időközi választások adatai, valamint a fenti négy jelöltjavasló csoport kimutatásai alapján felmérte, hogy a 106 kerület hány százalékában várható érdemi küzdelem. Egyértelmű fideszesként 18 helyet azonosítottunk, de Orbán Viktornak van még további 18, megingathatatlannak tűnő fellegvára, ahol legfeljebb reménykedhet az ellenzék, hogy a helytállásnál erősebb eredményt produkál. A körzetek kétharmadában azonban esélyes kihívója támadt – vagy a várható visszalépések nyomán támadhat – a Fidesznek.

A teljes listát és elemzésünket a március 29-i Heti Válaszban találja. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Leave a Reply 131 megnézve, 1 alkalommal mai nap |