< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Alföldit miniszterelnöknek!

| Mobile | RSS

Alföldit miniszterelnöknek!

Alföldit miniszterelnöknek!

Alföldit miniszterelnöknek!

Április 8-án várhatóan az aktív internetezők 83%-a elmegy majd szavazni – derült ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital kutatásából. A válaszadók azonban nem csak a szokásos kérdésekre adhattak választ, így kiderült például, hogy Alföldi biztosan bársonyszékre számíthatna és további érdekességre is számíthat az olvasó.

Külföldi sztárok a kampány győztesei?

A felmérésben a pártpolitikai preferenciáktól elrugaszkodva a hazai és külföldi hírességek között kerestek alkalmasnak vélt politikai vezetőket. Az internetezők fantáziáját is igénybe vevő felmérés arra is kitért, hogy a jelenleg tűzközelben lévő politikusok közül kivel vacsoráznánk a legszívesebben és milyen élményekkel, programokkal lepnénk meg őket.

Alföldit és Sorost is bársonyszékbe!

A hazai ismert emberek közül az internetezők csaknem harmada nem tudna megfelelő miniszterelnököt választani, a többiek véleménye pedig meglehetően nagy szórást mutat. A legtöbben (12%) Alföldi Róbertet tudnák elképzelni az ország első embereként, őt követi Bödőcs Tibor (10%), Sebestyén Balázs (9%), Pál Feri atya (9%) és a nők közül pedig Kálmán Olga a leginkább támogatott (8%).

Alföldi Róbert a DK (25%) és az MSZP (35%) szavazói között lenne a legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt, Bödőcsre pedig a Jobbik és az LMP támogatói szavaznának a legnagyobb arányban. Sebestyén Balázsra pedig a Momentum és a Jobbik támogatói, valamint a fiatalok szavaznának előszeretettel. Pár Feri atya pedig az amúgy a celeb-miniszterelnök gondolatától legnagyobb arányban elzárkozó Fidesz-KDNP táborban a legnépszerűbb, de LMP-s szavazók is támogatnák. Kálmán Olgát az MSZP-PM, DK és LMP szavazók támogatnák a legnagyobb arányban.

A dobogóról ugyan lecsúszott, de az ellene folyó propagandahadjárat ellenére szép eredménynek tűnik Soros György 7%-a is. Ez főleg annak köszönhető, hogy minden ötödik DK-s szavazó voksolna mellette, de mindenképp említésre méltó, hogy amellett, hogy a Fidesz szavazók fele senkit sem tudna választani a külföldi üzletemberek közül, 1%-uk szerint Soros igenis jó vezető lenne.

Összességében Orbánt az internetezők 20%-a hívná meg otthonába, az ellenzéki jelöltek közül pedig Szél Bernadettet látnák szívesen a legtöbben, az internetezők 9%-a vendégelné meg az LMP jelöltjét. A pártok támogatói közötti határozott választóvonalakat jól érzékelteti, hogy a biztos pártválasztók többsége kizárólag preferált pártjának jelöltjét hívná meg otthonába. Ezt a szigorú elhatárolódást árnyalja valamelyest a DK és az MSZP-PM szavazótábora, akik közül minden hetedik szavazó másik párt miniszterölnek-jelöltjét is szívesen vendégül látná otthonában

forrás:városi kurir

Leave a Reply 126 megnézve, 1 alkalommal mai nap |