< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: “Ennyire béna, f…sz menedzser vagy?” – Őrjöngött a vagyonkezelő igazgatója

| Mobile | RSS

“Ennyire béna, f…sz menedzser vagy?” – Őrjöngött a vagyonkezelő igazgatója

“Ennyire béna, f…sz menedzser vagy?” – Őrjöngött a vagyonkezelő igazgatója

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő székháza – Google Street View

Ismét vizsgálhatja a repülőtéri földi kiszolgáló társaságok kartellezésének lehetőségét a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), miután újabb feljelentés érkezett a hatósághoz, írja a Magyar Nemzet. 

A lap információi szerint ráadásul az eddiginél súlyosabb esetről lehet szó, ugyanis hangfelvételek alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója, a Seszták Miklós fejlesztési miniszter  legszűkebb köréhez tartozó Szivek Norbert – aki barátja és üzlettársa Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor kormányfő vejének – is tudhatott a kartellezési kísérletről, sőt, éppen amiatt vonta felelősségre minősíthetetlen hangnemben és stílusban Kisvári Jánost, a Malév Ground Handling (MGH) Zrt. 2016 októberében leköszönt vezérigazgatóját, mert jelentette a kartellkísérletet a GVH-nak.

– Te önkéntes rendőr vagy, János? – kérdezi minden valószínűség szerint Szivek a hangfelvételen, miután kiderült Kisvári jelentette a GVH-nak, hogy a Malév GH-hoz hasonlóan a reptéri kiszolgálásban utazó török Celebi cég megkereste, ne menjenek egy bizonyos ár alá egy tenderen. – Komolyan mondom, te ne menj sehova komoly helyre dolgozni, úgy kib…nak, mint ahogy mi megtettük most. Tehát megmondom őszintén, te mire vagy alkalmas. (…) János, menj el taxisofőrnek, ne menj el komoly pozícióba. (…) Ennyire béna, f…sz menedzser vagy? A céget büntetik meg, nem téged – káromkodik és alázza korábbi beosztottját Szivek, aki a hangfelvétel alapján egyértelműen elvárta volna, hogy Kisvári megegyezzen a Celebivel, vagyis a kartellezést. A beszélgetésre egy nappal azután került sor, hogy Kisvári jelentette az ügyet a GVH-nak más kérdés, hogy a hatóság nem indított versenyfelügyeleti eljárást az ügyben…

Az amúgy csődközeli Malév GH legutóbb a múlt héten szerepelt a hírekben, amikorvontatójának rossz állapota vagy meghibásodása miatt került füst egy éppen mozgatott, utasokkal teli repülő fedélzetére, ahol pánik tört ki, vészkiürítést kellett elrendelni, s az akció során valaki életveszélyes fejsérülést szenvedett.

lásd még: Bemutatjuk Orbán vejének kijáróját

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 73 megnézve, 1 alkalommal mai nap |