< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: A közmédia szerint “sérti a szabadságukat”, ha ellenzékieket is be kell hívniuk))) According to public media, they “violate their freedom” if they have to invite opposition

| Mobile | RSS

A közmédia szerint “sérti a szabadságukat”, ha ellenzékieket is be kell hívniuk))) According to public media, they “violate their freedom” if they have to invite opposition

A közmédia szerint “sérti a szabadságukat”, ha ellenzékieket is be kell hívniuk

Sértve érzi magát a köztévé, mert a Nemzeti Választási Bizottság és a Kúria elmarasztalta az ellenzéki meghívottak hiánya miatt.

A közmédia szerint "sérti a szabadságukat", ha ellenzékieket is be kell hívniuk

A 80 milliárd forintból, az adófizetők által fenntartott médiaszolgáltató alkotmányossági panaszt nyújtott be.

A Duna Médiaszolgáltató „vélemény- és sajtószabadsághoz fűződő jogát” sértette meg a Nemzeti Választási Bizottság és a Kúria, amikor megbüntette, mert a reggeli műsorban hosszú időn át csak kormánypárti politikusok szerepeltek, és például a Jobbikból annak ellenére nem kérdeztek meg senkit, hogy a meghívottak rendszeresen szidalmazták az ellenzéki pártot

– idézi a hvg.hu a Szalai Krisztina ügyvéd által jegyzett alkotmányossági panaszt, amellyel az ünnep után, kedden foglalkozik majd az Alkotmánybíróság egyik tanácsa.

Az intézmény úgy gondolja,

nem várható el a médiaszolgáltatótól, hogy egy adott üggyel kapcsolatban valamennyi létező álláspontot felderítsen, nem kötelezettsége, hogy minden egyes nyilvánosságra hozott véleményt, azok képviselőivel együtt megjelenítsen.

Azt is hozzáteszik,

„Az egyes véleményeknek, és nem azok képviselőinek kell a médiatartalomban megjelenniük, így több, azonos vagy nagyban hasonló vélemény megléte esetén a szerkesztő választhat valamely nézet több képviselője közül, akit az adott műsorszámban szerepeltet, vagy akinek a véleményét maga tolmácsolja.” Vagyis „a kiegyensúlyozottsági követelmény nem biztosít senkinek alanyi jogot a médiában való közvetlen megjelenésre”.

Április 3-án derül ki, hogy a Salamon László alkotmánybíró vezette öt tagú tanács foglalkozik-e a panasszal.

forrás:propeller.hu

According to public media, they “violate their freedom” if they have to invite opposition

He is in disagreement with the public because the National Electoral Commission and the Mansion have been disappointed by the lack of opposition invitations.

According to public media, they “violate their freedom” if they have to invite opposition

A media service provider filed for a $ 80 billion taxpayer’s constitutional complaint.

The Duna Media Service provider’s “right to freedom of opinion and freedom of the press” was violated by the National Electoral Commission and the Mansion when he punished it because for a long time in the morning program only government politicians were involved and, for example, Jobbik did not ask anyone the opposition party was regularly scorned

– hvg.hu quotes a constitutional complaint filed by Krisztina Szalai, a lawyer, with which a council of the Constitutional Court will address on Tuesday after the holiday.

The institution believes that,

it is not expected from the media service provider to discover all existing positions in a given case, and it is not obliged to display any published opinions together with their representatives.

They add,

“Individual opinions, and not their representatives, should appear in the media content, so in the case of more than one identical or broadly similar opinion, the editor may choose from among the representatives of a certain viewee who is represented on that track or whose opinion is interpreted.” Or ” balancing requirement does not give anybody any right to direct access to the media “.

On April 3, it is revealed that a five-member council led by László Salamon, a judge of the Constitutional Court, deals with the complaint.

Source: propeller.hu

Leave a Reply 992 megnézve, 1 alkalommal mai nap |