< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba / Blog article: L. Simon Lászlót megfosztotta birtokaitól a bíróság

| Mobile | RSS

L. Simon Lászlót megfosztotta birtokaitól a bíróság

Velence, 2017. szeptember 13.
L. Simon László fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos kihelyezett ülésére a velencei Velence Resort & Spa szállodába 2017. szeptember 13-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

L. Simon Lászlót megfosztotta birtokaitól a bíróság

Spirk József
szerző:Spirk József 

A parlament mezőgazdasági bizottságának alelnöki posztjára visszaminősített fideszes politikus nevét le kell venni  a sok botrányt megért „L. Simon birtok” tulajdoni lapjairól.

L. Simon László március elején jogerősen elvesztette a testvérével szemben évek óta folyó perét. A Győri Ítélőtáblán született ítélet szerint nem ő a bikavölgyi szőlőföldek és gyümölcsösök jogos tulajdonosa, hanem az öccse, Simon Gábor.

A testvérek közötti elszámolási vita már a harmadik választás óta folyik. A fideszes politikus még a 2010-es parlamenti választás előtt tett ígéretet, hogy a kampány lezárulta után kifizeti testvérét, ám nem tartotta a szavát.

Az Agárd környéki földek eredetileg Simon Gábor tulajdonában voltak, de ő más irányú érdeklődése miatt 2010 környékén hajlott rá, hogy eladja L. Simon Lászlónak a birtokot. A papírozás meg is történt, de a fideszes képviselő nem fizette ki a szóbeli megegyezésben szereplő összeget, ezért a kisemmizett testvér pert indított.

Az öt évig folyó eljárás másodfokon L. Simon teljes pervesztességével ért véget. A 24.hu információja szerint az ítélőtáblán kimondták, hogy a földek tulajdonjogát vissza kell írni Simon Gábor nevére.

L. Simonék azonban hetek óta nem vesznek tudomást az ítéletről, és nem reagálnak Simon Gáborék megkereséseire sem.

A testvéred a legjobb szövetségesed egy életre, általában, de nálunk ez nem így alakult. Testvéremet a pénz és a hatalom érdekelte. Édesapánk 2009 januárjában bekövetkezett halála óta ígérget, ellehetetlenít, gyakorlatilag az életben maradásért kellett küzdenem. Ha a jogerős ítélet földhivatali bejegyzésre kerül, a birtok eladhatóvá válik, bárki megveheti. Ez a közel 10 éves háborúskodás annyi fájdalmat okozott, hogy nem ragaszkodom hozzá

– mondta Simon Gábor.

Simon Gábor
Fotó: 24.hu

A „nagybirtokos” L. Simon körül jó ideig egymást érték a földbotrányok.

2014-ben kiderült, az akkor a Miniszterelnökség parlamenti államtitkári pozícióját betöltő L. Simon egymás után kapta az állami támogatásokat. A meglehetősen gyengén teljesítő Simon és Simon Kft. néhány év alatt 63 millió forintos támogatást kapott kisebb tételekben, ami némileg ellensúlyozta a 100 milliós veszteséget. Aztán az is kiderült, hogy éppen a politikus a borászata és panziója előtt húzódó 7 kilométeres mellékutat újították fel 800 milliós költséggel a Velence tavi fejlesztésekre hivatkozva.

L. Simon birtoka azonban leginkább a barackmagos üzletről híresült el. A politikus saját magáról elnevezett borászata, az L. Simon Borászat olyan zacskózott sárgabarackmagot dobott piacra, amit rákellenes hatású, méregtelenítő szerként reklámoztak, holott semmi nem igazolta a gyógyító hatását. A politikus ezután egy tévéinterjúban egyszerűen letagadta saját vállalkozását, és azt állította, hogy semmi köze a céghez. Lázár János végül ultimátumot adott beosztottjának, hogy adja el a gazdasági érdekeltségét, ha posztján akar maradni.

L. Simonnak végül távoznia kellett a Miniszterelnökségről, de ez sem szegte kedvét ingatlanvagyona bővítését illetően. 2016-ban például arra derült fény, hogy a politikus házas- és üzlettársa, Vass Eszter 281 millió forint értékben nyert állami földeket az árveréseken, de sem L. Simon vagyonnyilatkozatából, sem a család cégeinek beszámolóiból nem derül ki, honnan volt pénzük a földekre. A pervesztesség ezeket a későbbi szerzeményeket nem érintette.

Megkerestük L. Simon Lászlót is, hogy visszaadja-e a szőlőföldeket és a többi területet, amint választ kapunk, kiegészítjük a cikket.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |