< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Torkig vannak a Hungasttal – Petíció az ELTE kancellárjához

| Mobile | RSS

Torkig vannak a Hungasttal – Petíció az ELTE kancellárjához

2018. április 19. | hozzászólás | Kultúra

Torkig vannak a Hungasttal – Petíció az ELTE kancellárjához

Illusztráció – Fotó: Kállai Márton

Nem nagyon fordult még elő, hogy petíciót intéztek az Eötvös Loránd Tudományegyetem(ELTE) kancellárjához általános és középiskolai diákok ügyében.

A rendhagyó petíciót az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájának szülői munkaközössége jegyzi, s csaknem háromszáz szülő írta alá. Azt követelik, hogy cseréljék le a menza szolgáltatót, mert a diákok már torkig vannak a Hungast kosztjától. Elmondásuk szerint a menza minősége elfogadhatatlan, sokszor egyenesen ehetetlen, ezért a szemétbe kerül. A gyerekek pedig valósággal koplalnak, mert otthonról nem lehet behozniuk ételt, ugyanakkor gyakran késő délutánig az iskolában kell maradniuk.

Nem ez az első iskola, ahol panasz van a közbeszerzési pályázatokon felhizlalt menza szolgáltatóra, a Bánki Erik fideszes képviselő érdekeltségi körébe tartozó Hungastra, de az első eset, hogy a szülők a sarkukra álltak. A helyzet annyiban is sajátos, hogy az iskola fenntartója nem az önkormányzat, hanem az ELTE.

„A közétkeztetés megfelelő színvonalának biztosítását és a minőség javítását az iskola mindig kiemelten kezelte, ezért a gimnázium vezetése folyamatosan egyeztetett a szolgáltatóval” – közölte az ELTE rektori kabinetje. ,,A…közétkeztetésre vonatkozó szerződés a közeljövőben jár le. Az új közbeszerzési eljárás kiírásakor az ajánlati ár mellett az ételek minősége is fontos kiválasztási szempont lesz. Az iskola vezetése törekszik arra is, hogy mind a szülői munkaközösség álláspontját és kívánalmait, mind a diákok igényeit maximálisan figyelembe vegye az eljárás és a kiválasztás során, és olyan ajánlattevővel kössön szerződést, amely az összes fontos kritériumnak megfelel.”

Ebben egyezik az ELTE és a szülői munkaközösség szándéka, mert ezúttal kivételesen a szülők is részt akarnak venni az új szolgáltató kiválasztásában.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 111 megnézve, 1 alkalommal mai nap |