< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: SAJTÓMEGHÍVÓ

| Mobile | RSS

SAJTÓMEGHÍVÓ

2018. április 21. | hozzászólás | Katasztófavédelem

 

SAJTÓMEGHÍVÓ

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton tisztelettel meghívja Önt az M43 autópálya 19-es kilométerszelvényében tartandó katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlatára.

A gyakorlaton az együttműködő szervek, szervezetek (Magyar Közút NZRt., Katasztrófavédelem, Rendőrség, Mentőszolgálat, Vöröskereszt) egy autópályán bekövetkezett tömeges közlekedési baleset következményeinek felszámolását gyakorolják. A helyszínen a feltételezés szerint egy autóbusz és több személyautó ütközik majd össze, a balesetben egy veszélyes anyagot szállító tartálykocsi is érintett. A tömegbalesetben mintegy 30 utas sérül meg, közülük többen súlyosan.

A baleset következményeit Makóról, Szegedről és Hódmezővásárhelyről érkező hivatásos –és önkéntes tűzoltó erők, a Mentőszolgálat ugyanezen városokból riasztott mentőegységei, a Rendőrség és az autópálya kezelője együttesen számolja majd fel. A mentőszolgálat földi egységei mellett egy mentőhelikopter is érkezik a helyszínre.

 

Helyszín:                            M43 autópálya 19-es kilométerszelvény (Rákóczi-telepi lehajtó)

Földrajzi koordináták:   46,285368           20,282495

46°17′07″N         20°16′56″E

 Kezdési időpont:            2018. április 26. 10.00 óra

Gyülekezési hely:          M43 Autópálya, Makó felé tartó pályatest  

Gyülekezési idő:             2018. április 26. 09.30

                Felvételeket készíteni a gyakorlat teljes időtartama alatt közvetlen közelről, a kijelölt helyről lehet. Riportok, tudósítások készítésére közvetlenül a gyakorlati feladatok végrehajtása után nyílik lehetőség.

Kiemelten fontos, hogy a gyülekezési időpontot tartani tudjuk, a sajtó később érkezett képviselőit a kárhelyszínre nem tudjuk bekísérni.

Megjelenésükre feltétlenül számítunk!

Szeged, 2018. április 21.

Tisztelettel:

Molnár Krisztina tű. főhadnagy

megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Leave a Reply 236 megnézve, 1 alkalommal mai nap |