< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: „Fodor Gábort semmi más nem érdekli, csak a pénz” – kiakadt az MSZP-Párbeszéd a Liberálisok puccsán

| Mobile | RSS

„Fodor Gábort semmi más nem érdekli, csak a pénz” – kiakadt az MSZP-Párbeszéd a Liberálisok puccsán

„Fodor Gábort semmi más nem érdekli, csak a pénz” – kiakadt az MSZP-Párbeszéd a Liberálisok puccsán

SZERZŐ: B.M.

Még nem tudja a Párbeszéd, hogy milyen formában lehet frakciója a jövőben, de Szabó Tímea és Tóth Bertalan láthatóan nagyon berágott a Liberálisok lépésén, így egy rögtönzött sajtótájékoztatón jelentették be: Fodor Gábor végleg leszerepelt.

Az MSZP-nek, mint megírtuk, létezik egy pénzügyi megállapodása a Liberálisokkal, amelynek jogszerűségét ugyanakkor a párt illetékes testülete vizsgálja. Tóth Bertalan, a pártot ideiglenesen vezető frakcióvezető elismerte, valóban létezik az MSZP leköszönt elnöke, Molnár Gyula által aláírt papíralapú megállapodás a Liberálisokkal, amelynek nem teljesülése miatt Fodor Gábor a kilépésre, s a szövetség felmondására szólíthatta fel Bősz Anettet. Hogy a szövetség felbomlott, azt Tóth Bertalan sajnálatosnak és pénzügyi döntésnek nevezte, egyúttal

felszólította Bősz Anettet arra, hogy adja vissza az MSZP-Párbeszéd listáján szerzett mandátumot. Tóth Bertalan szerint az MSZP nem zsarolható, amit a liberálisok tettek, tisztességtelen.

Ezzel kapcsolatban egyébként Szabó Tímea volt a keményebb, hiszen egyfelől világossá tette, hogy sem Fodor Gábor, sem pedig Bősz Anett nem tájékoztatta őt, a múlt héten megalakult Országgyűlés Párbeszéd-frakciójának vezetőjét arról, hogy ilyen döntést hoztak azelőtt, hogy erről a sajtót, majd pedig az Országgyűlés Hivatalát értesítették volna. Sőt, Szabóhoz azóta sem látogatott el az elvileg vele együtt dolgozni kívánó Bősz Anett, csupán a sajtónak adott nyilatkozataiból tudott tájékozódni, amelyeket ugyanakkor tételesen cáfolt.

„Nem volt semmiféle ideológiai, vagy épp programvitánk, nem volt szó arról, fel sem merült ilyen, hogy Bősz Anett ne képviselhette volna a liberális értékeket. Sőt, éppen az volt az egyezség tárgya, hogy Bősz Anett ezeket az értékeket képviseli majd a frakcióban, s ezen az alapon dolgozunk együtt.”

Szabó Tímea azt is elmondta, szerinte minden feltételt teljesítettek ahhoz, hogy Bősz Anett munkáját elvégezhesse, s hogy hitelesen képviselhesse az által fontosnak tartott értékeket. Ezt a megállapodást most kizárólag anyagi megfontolásból felrúgta Fodor Gábor, a frakcióvezető szerint ugyanis Bősz nem maga döntött saját sorsáról, hanem kényszeríthette pártelnöke a kilépésre.

„Személy szerint nagyon sajnálom, de számomra ismét bebizonyosodott, hogy Fodor Gábort semmi más nem érdekli, csak a pénz” – mondta ki szabó Tímea.

A Párbeszéd társelnöke arról is beszélt, hogy anyagi értelemben is teljesítették a Liberálisok kéréseit, így az, hogy mégis kiléptették Bősz Anettet, kizárólag annak tudható be, hogy „fodor Gábornak ennyi mégsem volt elég”. Szabó ugyanakkor nem az MSZP-vel kötött megállapodásról, hanem nyilván a frakció rendelkezésére álló parlamenti keretéről, forrásairól.

Szabó Tímea szerint egyébként nem a frakció meglétén múlik az, hogy tudnak-e küzdeni az Orbán-kormány bukásáért, s ellenzéki pártként tudnak-e viselkedni. Ő maga az elmúlt négy évben független parlamenti képviselőként is több akciót véghez tudott vinni, s a jövőben keresni fogják annak formáit, hogy miként kapjanak megfelelő nyilvánosságot a Párbeszéd politikai meggyőződésének.

Arról, hogy a Párbeszéd milyen veszteségekkel néz, legalább fél éven keresztül szembe, korábbi cikkünkben írtunk bővebben.

forrás:168 óra.hu
Leave a Reply 143 megnézve, 1 alkalommal mai nap |