< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Simicskátlanítás után sesztáktalanítás – mi történik itt?

| Mobile | RSS

Simicskátlanítás után sesztáktalanítás – mi történik itt?

Simicskátlanítás után sesztáktalanítás – mi történik itt?

Simicskátlanítás után sesztáktalanítás – mi történik itt?

Orbán Viktor átnyúlt Seszták Miklóson, és a Miniszterelnöki Kormányiroda alá húzta be a nemzeti vagyon felügyeletét. Miért nem jár hála (és új országos pozíció) az állami szektor „Simicska-mentesítését” végrehajtó KDNP-s politikusnak? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

„A miniszter lépjen félre!” – szólította fel 2014 júliusában a Magyar Nemzet a fejlesztési tárca új gazdáját, miután kiderült, hogy Seszták Miklós offshore-hátterű cégeknek is ügyvédkedett. Védekezésképpen Seszták és a kormány megfogalmazta a korrupciós vádak hatástalanítására szánt – azóta visszatérően alkalmazott – tételmondatot, mely szerint „a támadások kétségbeesett emberek reménytelen próbálkozásai”.

Ez volt az a pillanat, amikor a közvélemény bizonyítva láthatta, hogy a 2014-es választások után megszűnt a „kémia” a Fidesz gazdasági hátországát felépítő laptulajdonos, Simicska Lajos és – a kisvárdai politikust országos tényezővé emelő – Orbán Viktor között. Csakhamar az is világossá vált, hogy a közvagyon és stratégiai vállalatok gazdájaként Seszták fogja eltávolítani Simicska szakértőit, lekötelezettjeit az állami kulcspozíciókból. A Magyar Nemzet-cikket jegyző szerző néhány hónap múlva megértette az idők szavát, felhagyott a „reménytelen próbálkozásokkal”, inkább távozott a laptól. Közben Seszták is teljesítette küldetését: az állami cégeknél lojális emberekre cserélte a Simicska–Orbán-háború „kétségbeesettjeit”.

De miért vált most kegyvesztetté Seszták Miklós? Miért húzta be Orbán Viktor közvetlenül a Miniszterelnöki Kormányiroda alá a nemzeti vagyon felügyeletét?

 

 

 

Részletes háttér a május 31-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandonkapható.

Leave a Reply 287 megnézve, 1 alkalommal mai nap |