< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Luxusesküvőket rendezhet a több mint egymilliárd forintból felújított Klebelsberg-kastélyban Schmitt Pál lánya

| Mobile | RSS

Luxusesküvőket rendezhet a több mint egymilliárd forintból felújított Klebelsberg-kastélyban Schmitt Pál lánya

Luxusesküvőket rendezhet a több mint egymilliárd forintból felújított Klebelsberg-kastélyban Schmitt Pál lánya

 – szerző: Ágoston Zoltán

Schmitt Pál volt köztársasági elnök lánya, Schmitt Gréta vezeti azt a céget, az Optimum Füred Kft.-t, amely a tavaly 1,15 milliárd forintból felújított Klebelsberg-kastélyban – derül ki a hvg.hu riportjából.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bár 2014-es alapkőletételen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Hoffmann Rózsa, az Emmi volt köznevelési államtitkára is jelezte, szeretnék, ha a kastélyban oktatási intézmény nyitná meg a kapuit, az épületkomplexumban most egy fényűző szálloda működik, a hozzá tartozó emlékházat pedig látogatni is csak akkor lehet, ha az egymást érő konferenciák és luxusesküvők engedik.

„Miért érdemes szállodánkat választania? Különleges helyszín, kastély környezet élete legszebb napjára, ahol minden megfelelő: a helyszín, a környezet, az ünnepi vacsora, az italok, a kiszolgálás, a dekoráció, a zene és sok más apróság, ami a nap sikeréhez hozzájárul”

– hirdetik a szolgáltatást. Az emlékházban egyébként alig van nyoma Klebelsberg Kunónak, néhány bútoron és képen kívül semmi nem őrzi a néhai kultuszminiszter emlékét. Annak ellenére sem, hogy a néhai politikus és a felesége, Botka Sarolta az 1920-as években itt élt. Ez nem csak azért visszatetsző, mert a cég honlapjának a tanúsága szerint az emlékházat a hét minden napján látogatni lehet, hanem mert

egy magáncég, az Optimum Füred Kft. közvagyon hasznosításából profitál,

Az oktatási reformjairól ismert Klebelsberg Kuno Horthy Miklós vallási és közoktatási minisztere kultuszminisztere volt 1922-től 1931-ig. A nevét viselő kastélyt nemrég újították fel, a tavalyi átadó ünnepségére pedig Orbán Viktor miniszterelnök is elment beszédet tartani. Sikerült is egy messzire visszhangzó kijelentéssel előállnia, amely úgy hangzott, hogy ő kivételes államférfinak tartja Horthy Miklóst. Május 18-án a kastély ürességtől kongó könyvtárában tratotta alakuló ülését a negyedik Orbán-kormány is.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 300 megnézve, 1 alkalommal mai nap |