< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Kövér a maga részéről nem látja nagy szükségét az alkotmányrevíziónak((( Fat de son côté ne voit pas beaucoup besoin de la révision constitutionnelle

| Mobile | RSS

Kövér a maga részéről nem látja nagy szükségét az alkotmányrevíziónak((( Fat de son côté ne voit pas beaucoup besoin de la révision constitutionnelle

Kövér a maga részéről nem látja nagy szükségét az alkotmányrevíziónak

Kövér László munkatársunk kérdésére azt mondta: a “gránitszilárdságú” alkotmányban rögzített alapértékek nem változtak. Ő a maga részéről olyan nagyon nagy szükségét nem látja a módosításoknak, legalábbis leszámítva a mostani, hetedik alkotmánymódosítást – nyilatkozta a házelnök a parlamenti folyosón.

Kövér a maga részéről nem látja nagy szükségét az alkotmányrevíziónak

“Érzem az iróniát az ön által használt “gránitszilárdságú” jelző használatában, az ellenzéki megszólalásokban is ezt a jelzőt használják. De a gránitszilárdság az alapvetésre, az alaptörvény alapértékeire, szerkezetére vonatkozik. És ebben semmiféle változás nem történt az előző alkotmánymódosításokkal. A gránitszilárdság tehát mindenképpen áll, ez az összes fejezetre érvényes – mondta Kövér László, akitől a parlament folyosóján munkatársunk azt kérdezte meg, hogy ha “gránitszilárdságú” a 2011-ben elfogadott alkotmány, akkor mi szükség van egy-másfél éves átfogó revízióra szeptembertől, Orbán Viktor ugyanis erről beszélt a pénteki rádióinterjújában.

Kövér László szerint a felülvizsgálat arról szól, hogy van-e szükség módosításokra. “Eltelt néhány esztendő, a magam részéről olyan nagyon nagy szükségét nem látom a módosításoknak, legalábbis leszámítva azt a részt, amit most beterjesztettünk” – utalt Kövér László a mostani, hetedik alkotmánymódosításra a parlamenti folyosón újságíróknak nyilatkozva. Szerinte a mostani alkotmánymódosítást egyrészt az élet produkálta, hogy beterjesszék, másrészt a módosítás a 2016-os népszavazás után a Jobbik “dezertálása miatt” kudarcot vallott.

Így most érkezett el az idő a hetedik alkotmánymódosításra, mivel most kétharmaduk van a kormánypártoknak. Kövér László kérdésünkre emlékeztetett, hogy az alkotmányról nem lehet népszavazást tartani. Arra, hogy nemzeti konzultációk lesznek-e az egyes módosításokról, azt mondta, ez nyilván a konkrét módosításoktól, a felvetett kérdések jellegétől függ. Ő maga nem mondott olyan kérdést, pontot, amelyiken szerinte módosításra szorul az alaptörvény.

Más forrásaink szerint Orbán Viktor már a választások előtt készült az alaptörvény átfogó revíziójára, legalábbis szűk kormányzati körben ezt felvetette. Akkor még nem lehetett tudni, hogy a Fidesz-KDNP-nek biztosan meglesz ehhez a kétharmados többsége.

A munkatársunk által megkérdezett fideszes és KDNP-s képviselők általában úgy válaszoltak: “rejtély”, hogy a miniszterelnök konkrétan mire gondol. Azaz, Orbán Viktor nem beszélt a választások előtti kihelyezett zárt frakcióülésen erről a szándékáról a képviselőknek, sem Kötcsén a jobboldali holdudvar előtt.

A kormányoldalon azt mondták: az alkotmányos szuverenitást tovább lehet erősíteni. De volt, aki a gender-kérdés alaptörvényi szabályozásának is örülne. Munkatársunknak megerősítették: “valamilyen formában” azt is ki kellene mondani, hogy az országot egyetlen következő kormány sem adósíthassa el. Ezek viszont képviselői felvetések, nem tudni, hogy Trócsányi László igazságügyminiszternek mire lesz felhatalmazása.

Orbán Viktor múlt pénteken azt mondta: a mostani hetedik alkotmánymódosítás “csak egy kisebb módosítás”, amit az ország biztonsága érdekében kell megtenni. Szeptembertől jöhet egy átfogóbb vizsgálat,  alkotmányrevízió. Ez a revízió egy, de akár másfél évig tartó is folyamat lesz, és ennek során megnézik, mi vált be a 2011-ben elfogadott alaptörvény rendelkezéseiből, mi válhatott volna be, és hol maradtak szabályozási rések – mondta a Kossuth Rádióban a miniszterelnök.

fecsego.eu/atv.hu

Fat de son côté ne voit pas beaucoup besoin de la révision constitutionnelle

László Kövér a déclaré que les valeurs de base enregistrées dans la constitution “granite force” n’a pas changé. Il ne voit pas un si grand besoin d’amendements, du moins en dehors de l’actuel septième amendement constitutionnel, a dit le président de la Chambre dans le couloir parlementaire.
Fat de son côté ne voit pas beaucoup besoin de la révision constitutionnelle

« Je peux sentir l’ironie de vous utilisez » l’utilisation des indicateurs de granit force », utilisez ce marqueur est le megszólalásokban de l’opposition. Mais gránitszilárdság demander au fonds pour l’ensemencement, la Loi fondamentale, les valeurs fondamentales de la structure. Et aucun changement dans les amendements constitutionnels précédents. Le gránitszilárdság de toute façon est, il applique à tous les chapitres – dit Laszlo Kover, dont les couloirs du Parlement de nos collègues ont demandé que si « granit force » de la Constitution, adoptée en 2011, alors nous avons besoin d’une demi-année révision complète en Septembre, Viktor Orbán, parce que parler dans son interview à la radio le vendredi.

Selon László Kövér, l’examen porte sur la nécessité de modifications. « Après quelques années, un très grand besoin pour ma part je ne vois pas les changements, au moins, à l’exception de la partie que vous venez d’être soumis » – se référant aux récents Laszlo Kover, le septième passage parlementaire de l’amendement constitutionnel adressant aux journalistes. Selon lui, la récente modification de la Constitution est une partie de la vie produite à présenter, d’autre part, le changement de Jobbik ont ​​échoué après le référendum 2016 « en raison de la désertion. »

Il est donc temps de passer à la septième modification constitutionnelle, car il y a maintenant deux tiers des partis au pouvoir. Laszlo Kövér nous a rappelé que nous ne pouvons pas organiser un référendum sur la constitution. Selon lui, les consultations nationales porteront sur les amendements individuels, ce qui dépend évidemment des modifications spécifiques, en fonction de la nature des problèmes soulevés. Il n’a lui-même pas posé de question à laquelle il pense que la loi fondamentale doit être modifiée.

Selon d’autres sources, Viktor Orbán a été préparé avant les élections pour une révision complète de la Loi fondamentale, du moins dans un cercle étroit de gouvernement. À l’époque, on ne pouvait pas savoir que Fidesz-KDNP aurait certainement la majorité des deux tiers.

En général, moins de représentants du KDNP interrogés par notre personnel ont répondu: «Le mystère» est ce à quoi le premier ministre pense précisément. C’est, Viktor Orban a parlé placé à huis clos avant les élections fraction de son intention aux Membres Kötcse en face de l’orbite droite.

Du côté du gouvernement, ils ont dit que la souveraineté constitutionnelle pourrait être renforcée davantage. Mais il y avait quelqu’un qui aimerait voir la réglementation de base des questions de genre aussi. Nos collaborateurs ont été affirmés: “sous une forme ou une autre”, nous devrions également dire qu’aucun autre gouvernement ne peut exterminer le pays. Ce sont, cependant, les arguments des représentants, ne sachant pas à quoi le ministre de la Justice de László Trócsányi aura droit.

Viktor Orbán a déclaré vendredi dernier que l’actuel septième amendement constitutionnel est “juste une modification mineure” qui doit être faite pour la sécurité du pays. À partir de septembre, une enquête plus complète, un amendement constitutionnel. Cette révision sera l’un, mais même un durable et un processus moitié de l’année, et de regarder faire ce qui est devenu la loi fondamentale adoptée en 2011 dispositions, nous sommes devenus sur, et où vous des lacunes réglementaires – dit la Radio Kossuth le premier du ministre.

fecsego.eu/atv.hu

 

Leave a Reply 47 megnézve, 2 alkalommal mai nap |