< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Történelmi találkozó két világ között(((Rencontre historique entre deux mondes

| Mobile | RSS

Történelmi találkozó két világ között(((Rencontre historique entre deux mondes

Történelmi találkozó két világ között

Donald Trump amerikai elnök kijelentette a média előtt, hogy nagyon jól sikerült a négyszemközti találkozója Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel kedden Szingapúrban, és kiváló kapcsolat alakult ki közöttük, együtt meg fognak oldani „egy nagy problémát, egy nagy dilemmát”.

Trump és Kim körülbelül 40 percig tárgyalt négyszemközt, kizárólag tolmácsok társaságában. Ezután Trump tárgyalópartnerével a Capella szálloda hosszú teraszán sétált végig, és nyilatkozott röviden a sajtónak. Majd elkezdődött egy szélesebb körű tárgyalás, amelyen már tanácsadók is részt vesznek. Amerikai részről John Kelly, az elnöki kabinet vezetője, Mike Pompeo külügyminiszter és John Bolton, az elnök nemzetbiztonsági tanácsadója van jelen. Kim Dzsong Un delegációjában Kim Jong Csol, az észak-koreai állampárt központi bizottságának alelnöke, Ri Szu Jong, a párt alelnöke és Ri Jong Ho külügyminiszter kapott helyet.

Trump-Kim csĂşcstalĂĄlkozĂł

Fotó: MTI/EPA/The Straits/Time/Kevin Lim

Hírügynökségi gyorselemzések szerint Trump a két tárgyalás közti megjegyzésével az észak-koreai atomprogram felszámolására utalt. „Sikerülni fog. Meg fogjuk csinálni” – fogalmazott Trump, de részleteket nem közölt a tárgyalásról.

Az amerikai fél a nukleáris leszerelés témakörét tartja a tárgyalások legfontosabb elemének.

Az AP amerikai hírügynökség hozzátette, hogy a megbeszélés után Kim Dzsong Un is derűlátónak mutatkozott. Helyi források szerint az észak-koreai vezető egyebek között azt mondta, hogy a közös munka nem lesz egyszerű, de mindkét fél eltökélt abban, hogy folytatják.

Egy tolmácsra hivatkozva a helyszínről azt is jelentették, hogy Kim egy tudományos-fantasztikus filmhez hasonlította a csúcstalálkozót. „Világszerte sok ember azt fogja gondolni, hogy egy sci-fihez hasonló fantasztikumot lát” – mondta az észak-koreai vezető a fordító szerint, egyértelműen arra utalva, hogy néhány hónappal ezelőtt egy ilyen találkozót még senki nem tartott volna megvalósíthatónak.

A négyszemközti megbeszélést a kommentátorok történelminek minősítették, nem utolsósorban azért, mert hivatalban lévő amerikai elnök és észak-koreai vezető most először találkozott egymással. A csúcs kézfogással kezdődött, majd rövid, derűlátó nyilatkozatokat tettek. Trump kijelentette, hogy megtiszteltetés számára az észak-koreai vezetővel találkozni, és szerinte „kiváló kapcsolat” alakul majd ki közöttük, „ehhez nem fér kétség”. Kim pedig azt mondta: találkozójukat az tette lehetővé, hogy legyőzték annak minden akadályát, „a régi beidegződéseket és az előítéleteket”.

Idegesnek tűntek

Egy testbeszédszakértő szerint mind Donald Trump amerikai elnök, mind Kim Dzsong Un észak-koreai vezető igyekezett magabiztosnak látszani történelmi jelentőségű keddi szingapúri találkozójuk kezdetén, de azt nem tudták elrejteni, hogy idegesek.

Karen Leong, a szingapúri székhelyű Influence Solutions nevű szervezetfejlesztő cég igazgatója a Reuters hírügynökségnek azt mondta: a találkozó első 60 másodpercében mindkét vezetőn az látszott, hogy megpróbál  dominánsabb lenni. „A kézfogásuk egyenrangú partnereké volt. Trumpon látszott, hogy tudatában van annak: benne kell látni a helyzet urát” – mondta.

Legnagyobbrészt Trump beszélt, Kim szemmel láthatóan figyelmesen hallgatta, miközben a tárgyalóhelyiség felé haladtak, háromszor is ránézett. Trump meglapogatta Kim hátát, de Kim is Trump karját, hogy ne maradjon le nagyon a vezetői imázs mutatásában a nála több mint kétszer idősebb amerikai elnöktől.

Egyikük sem tudta leplezni idegességét, amikor leültek. Trumpnál ez abból látszott, hogy féloldalasan mosolyog és babrál a kezével, Kim pedig előrehajolt, és a padlót nézte – vélte Leong.

forrás:168 óra.hu

Rencontre historique entre deux mondes

Le président américain Donald Trump a déclaré devant les médias qui est très bien fait à-face Kim Jong-un leader nord-coréen mardi à Singapour et une excellente relation développée entre eux, il sera résolu avec « un gros problème, un gros dilemme. »

Trump et Kim parlaient environ 40 minutes avec seulement les interprètes. Puis, avec le partenaire de négociation de Trump, elle a traversé la longue terrasse de l’Hôtel Capella et a brièvement dit à la presse. Ensuite, une négociation plus large a commencé, avec des consultants déjà présents. Du côté américain, John Kelly, chef du cabinet présidentiel, ministre des Affaires étrangères Mike Pompeo et John Bolton, conseiller à la sécurité nationale du président, sont présents. Dans la délégation de Kim Jong, Kim Jong Csol, vice-président du comité d’Etat nord-coréen Ri Sue Jong, vice-président du parti, et le ministre des Affaires étrangères Ri Jong Ho.

Trump-Kim est une blague
Photo: MTI / EPA / Les Détroits / Temps / Kevin Lim

Selon les rapports des agences de presse, Trump a souligné le commentaire du programme nucléaire nord-coréen entre les deux entretiens. “Cela va réussir. Nous allons le faire “, a déclaré Trump, mais n’a pas donné de détails du procès.

La partie américaine considère le démantèlement nucléaire comme l’élément le plus important des négociations.

L’agence de presse américaine AP a ajouté qu’après la réunion, Kim Jong Un était optimiste. Selon des sources locales, le leader nord-coréen, entre autres, a déclaré que le travail en commun ne serait pas facile, mais les deux parties sont déterminées à continuer.

Se référant à un interprète, le site aurait également comparé le sommet à un film de science-fiction. « Dans le monde, beaucoup de gens penseront qu’il voit une semblable-Fi à une science-fiction » – dit le dirigeant nord-coréen, selon le traducteur, ce qui indique clairement qu’il ya quelques mois une telle réunion ne serait considéré comme viable.

La discussion à quatre voies a été catégorisée comme l’histoire des commentateurs, notamment parce que l’actuel président des États-Unis et le leader nord-coréen se sont rencontrés pour la première fois. Le sommet a commencé par une poignée de main, puis de courtes déclarations joyeuses ont été faites. Trump a déclaré qu’il était honorable pour lui de rencontrer le dirigeant nord-coréen et, à son avis, “une excellente relation” entre eux, “il n’y a aucun doute à ce sujet.” Kim a dit que leur rencontre a permis de surmonter tous les obstacles, “les vieux sorts et les préjugés”.

Ils semblaient nerveux

Selon l’expert en langage corporel et un président américain Donald Trump et Kim Jong-un dirigeant nord-coréen a tenté de regarder confiant au début de la réunion historique de mardi à Singapour, mais je ne pouvais pas cacher que nerveux.

Karen Leong, chef de la société basée à Singapour, Influence Solutions, a déclaré que les dirigeants dans les 60 premières secondes de la réunion semblaient être plus dominants sur les deux leaders. “Leur poignée de main était des partenaires égaux. Trumpon semblait être conscient qu’il avait besoin de voir le seigneur de la situation “, a-t-il dit.

La plupart des Trump parlèrent, Kim écoutant visiblement attentivement alors qu’ils marchaient vers la salle de réunion, le regardant trois fois. Trump retourna le dos de Kim, mais Kim était le bras de Trump. Il ne manqua pas de montrer l’image de leadership du président américain plus de deux fois plus que lui.

Aucun d’eux ne pouvait cacher leur nervosité quand ils s’assirent. Chez Trump, il semblait qu’il souriait à moitié et qu’il cognait avec sa main, et Kim se penche en avant et regarde le sol », a déclaré Leong.

Source: 168 órája.hu

Leave a Reply 92 megnézve, 1 alkalommal mai nap |