< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Közélet / Blog article: Török: Az ellenzék beletörődött Orbán korlátlan hatalmába))) Turc: L’opposition a abandonné le pouvoir illimité d’Orbán

| Mobile | RSS

Török: Az ellenzék beletörődött Orbán korlátlan hatalmába))) Turc: L’opposition a abandonné le pouvoir illimité d’Orbán

2018. június 13. | hozzászólás | EU Sajtószoba, Közélet

Török: Az ellenzék beletörődött Orbán korlátlan hatalmába

Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

A ellenzék már csak technikai kérdésekkel foglalkozik, gyakorlatilag elfogadták, hogy a miniszterelnök addig marad posztján, amíg akar -mondta a politológus.

Lesújtóan reménytelennek látja az ellenzék és ezzel a demokrácia helyzetét Török Gábor – derült ki a politológus rádióinterjújából.

Török az Inforádióban  beszélt a parlamenti erőviszonyokról: elismerte, hogy a választás után az ellenzéki pártok reménytelen helyzetbe kerültek, hiszen Orbán hatalma még sosem volt ilyen erős, mint most – az április 8-i választásokkal ugyanis nem csak csatát nyert, ő lett a háború győztese is.

A politológus szerint ebből adódhat, hogy a parlamenti ellenzék jelenleg csak technikai kérdésekkel foglalkozik, mintegy elfogadták esélytelenségüket.

Pedig mozgásterük jelenleg is lenne: Fidesz éppen most nem tarolja le témákkal a napirendet: üresedés van, de ellenfelein nem látszik, hogy szeretnék betölteni a játékteret.

Mindez nem azt jelenti Török szerint, hogy a nem kormánypártokra szavazó közel 3 millió ember feladta volna nézeteit, inkább a beletörődés érezhető, a helyzeten pedig nem javít, hogy a korábban változást ígérő pártok sem nyújtanak elfogadható narratívát – jelenleg egyféle látásmód uralkodik, a Fideszé.

Török Gábor kontraszelekciót is lát az ellenzéki oldalon. Mint mondta, a harmadik kétharmad után a kreatív, innovatív emberek, potenciális politikai szereplők nagyon meggondolják, hogy szerepet vállaljanak-e egy ellenzéki pártban. Így inkább azok maradnak, akiknek a politikai megélhetési vagy karrierkérdést jelent.

forrás:népszava online.hu

Turc: L’opposition a abandonné le pouvoir illimité d’Orbán

Photo: AFP / Kisbenedek Attila

L’opposition avait seulement traiter des questions techniques, pratiquement admis que le premier ministre restera à son poste jusqu’à ce qu’il a dit qu’il veut un politologue.

Voir situation désespérée dévastatrice avec l’opposition et la démocratie Gábor Török – avéré interview à la radio avec le politologue.

La Turquie a parlé des informations des relations radio de puissance parlementaire: a admis que, après les élections, les partis d’opposition étaient dans une situation désespérée, puisque le pouvoir Orban n’a jamais été aussi fort que maintenant – les 8 élections d’avril parce que non seulement gagné la bataille, il est devenu le vainqueur de la guerre aussi.

Selon le politologue, cela peut être dû au fait que l’opposition parlementaire ne traite actuellement que des questions techniques, car elle a accepté ses chances.

Mais il est encore une marge de manœuvre: Fidesz est actuellement pas inscrire des sujets à l’ordre du jour: il y a une vacance, mais ses adversaires ne semblent pas vouloir charger la mêlée.

Cela ne signifie pas par la Turquie aux parties non gouvernementales au scrutin près de 3 millions de personnes auraient renoncé à son point de vue, plutôt la démission sentait la situation n’a pas amélioré, la promesse qu’il avait faite de changer les parties ne fournissent pas un récit acceptable – en une sorte de vision prévaut, le Fidesz.

Gábor Török voit également une sélection de contraste du côté de l’opposition. Comme il l’a dit, après les trois tiers des tiers, les créatifs, les innovateurs et les acteurs politiques potentiels sont très intéressés à jouer un rôle dans un parti d’opposition. Donc, ils sont plus susceptibles d’être ceux qui sont une question de moyens de subsistance ou de carrière politique.

source: wordpress.com

Leave a Reply 100 megnézve, 1 alkalommal mai nap |