< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: A Fidesz a keresztény kultúra védelmét is az alkotmányba emelné((( Fidesz augmenterait également la protection de la culture chrétienne dans la constitution

| Mobile | RSS

A Fidesz a keresztény kultúra védelmét is az alkotmányba emelné((( Fidesz augmenterait également la protection de la culture chrétienne dans la constitution

A Fidesz a keresztény kultúra védelmét is az alkotmányba emelné

Fideszes képviselők szerda este azzal a javaslattal egészítették ki a már a parlament előtt fekvő hetedik alkotmánymódosítási indítványt, hogy “a keresztény kultúra védelme az állam minden szervének kötelessége” legyen.

Fideszes képviselők, a parlament Hende Csaba által vezetett törvényalkotási bizottságának a tagjai ma este fel 8-kor módosító-javaslatot nyújtottak be a hetedik alkotmánymódosításhoz. Ezt Harangozó Tamás, a törvényalkotási bizottság MSZP-alelnöke posztolta ki a Facebook-on.

Eszerint a javaslat 3 cikkelyének 4. bekezdését, ami Magyarország alkotmányos önazonosságáról szól, a fideszes képviselők azzal egészítenék ki, hogy emellett “a keresztény kultúra védelme az állam minden szervének kötelessége”.

Harangozó Tamás azért is háborodott fel, mert a javaslatot tárgyaló törvényalkotási bizottság holnap reggel fél 10-kor ülésezik, így az ellenzéki képviselőknek kevés idejük marad a felkészülésre.

“Íme a jogalkotás legalja. A fidesz egy éjszaka alatt újra módosítja az alaptörvénymódosítását. Teljesen törvénytelenül olyan új szabályokat tesz bele, amik az eredeti javaslatban nem szerepeltek. Ezért egy kistelepülési jegyzőt is ki kéne rúgni, ezek meg majd holnap 9:30-kor többségi szavazással megállapítják, hogy minden rendben. Szégyenei az egész országnak. Ja, este fél nyolc elött pár perccel küldték meg a képviselőknek. Más nem is láthatná a bizottsági ülésig. Hajrá Magyarország!” – írja a Facebook posztban Harangozó Tamás, a bizottság MSZP-s alelnöke.

fecsego.ez/atv.hu

Fidesz augmenterait également la protection de la culture chrétienne dans la constitution

Mercredi soir, les députés de Fidesz ont ajouté une proposition à la 7ème Amendement constitutionnelle devant le Parlement que «la défense de la culture chrétienne devrait être le devoir de tous les organes de l’état».

Les membres du Parlement, Csaba Hende, le Comité législatif du Parlement, ont présenté des amendements au septième amendement constitutionnel à 8 heures ce soir. C’était Tamás Harangozó, vice-président du comité législatif de MSZP, sur Facebook.

Selon l’article 3 paragraphe 4 de la proposition, qui se réfère à l’identité constitutionnelle de la Hongrie, les députés Fidesz ajouteraient que “la protection de la culture chrétienne est un devoir de tous les organes de l’Etat”.

Tamás Harangozó s’indigne également parce que le comité législatif qui négocie la proposition se réunit demain matin à 10h00, de sorte que les membres de l’opposition ont peu de temps pour se préparer.

“C’est la loi, la Réserve fédérale revoit l’amendement de la Loi fondamentale une nuit, et elle introduit complètement illégalement de nouvelles règles qui n’étaient pas incluses dans la proposition originale, donc un petit notaire de règlement devrait être expulsé, et ils seront expulsés demain à 9:30 ils ont voté pour que ça se passe bien, et ils sont partout dans le pays, et ils ont été envoyés aux députés quelques minutes avant la huitième ou plus. – dit Tamás Harangozó, vice-président de MSZP, dans le post Facebook.

fecsego.ez / atv.hu

 

Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |