< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Börtönbe megy a spanyol király sógora(((La esposa del rey español va a la cárcel

| Mobile | RSS

Börtönbe megy a spanyol király sógora(((La esposa del rey español va a la cárcel

Börtönbe megy a spanyol király sógora

Inaki Urdangarinnak, a spanyol király sógorának öt napon belül börtönbe kell vonulnia, hogy megkezdje öt év tíz hónapos büntetését – közölte a mallorcai Palma városának bírósága szerdán.

Börtönbe megy a spanyol király sógora

Az ötvenéves korábbi profi kézilabda-játékost és olimpikont kedden ítélték el jogerősen közpénz elsikkasztása, csalás, hűtlen kezelés és befolyással üzérkedés miatt. Emellett több mint 512 ezer euró (164 millió forint) pénzbüntetést is fizetnie kell.

A svájci Genfben élő Urdangarin reggel érkezett Mallorca fővárosába, hogy eleget tegyen a bíróság idézésének és személyesen vegye át a határozatot.

Megjelenését a bíróságon hatalmas médiaérdeklődés kísérte, a bejáratnál tüntetők kisebb csoportja is összegyűlt, akik érkezésekor és távozásakor is azt kiabálták: “tolvaj”.

Urdangarin jövő hétfőig bármelyik, általa választott spanyol büntetés-végrehajtási intézményben jelentkezhet önként, a jogszabályok erre lehetőséget adnak azoknak az elítélteknek, akikkel szemben nem hozott ezzel ellentétes korlátozó intézkedést a bíróság.

Sajtóhírek szerint Urdangarin várhatóan még szerdán visszautazik Svájcba, hogy családjával legyen, mielőtt börtönbe vonul.

A király sógorának ügyvédje egyelőre nem közölte, hogy élnek-e az ítélettel szembeni utolsó jogorvoslati lehetőséggel, és az alkotmánybírósághoz fordulnak-e.

Urdangarín a Nóos nevű nonprofit alapítvány elnökeként 6,1 millió euró (több mint 1,8 milliárd forint) közpénzt sikkasztott el üzlettársa, Diego Torres segítségével. Az alapítvány többek között egy Aizoon nevű fantomcéget felhasználva követte el a bűncselekményt, ennek 50 százalékos tulajdonosa volt Krisztina hercegnő és a férje.

A hercegnő is vádlott volt az ügyben, őt a bíróság még tavaly felmentette a kétrendbeli adócsalás vádja alól, de így is ő lett az első a spanyol királyi családból, aki bírósági eljárásban a vádlottak padjára került.

Az elítélt házastársát terhelő közös felelősség miatt VI. Fülöp király nővérének mintegy 137 ezer eurós (44 millió forint) pénzbüntetést kell fizetnie.

A hét éve húzódó ügyben összesen 17 ember ellen emeltek vádat, akik közül hetet találtak bűnösnek, köztük Diego Torrest és Jaume Matast, a Baleár-szigetek autonóm közösség volt elnökét.

Utóbbi ügyvédjén keresztül közölte, hogy még szerdán megkezdi három év nyolc hónapos büntetését a Madrid melletti Aranjuez börtönében.

fecsego.eu/atv.hu/MTI

La esposa del rey español va a la cárcel

Iñaki Urdangarinnak, hermano del rey de España tiene que retirarse dentro de los cinco días de cárcel para comenzar su condena de diez meses de cinco años – la ciudad mallorquina de Palma dijo a la corte el miércoles.
La esposa del rey español va a la cárcel

El ex jugador profesional de balonmano y campeón olímpico de 50 años fue sentenciado el martes como resultado de apropiación indebida, fraude, apropiación indebida y apalancamiento. Además, debe pagar una multa de más de € 512,000 ($ 164 millones).

Los urdangaris que viven en Ginebra, Suiza, llegaron a la capital de Mallorca para cumplir con la orden del tribunal y tomar la decisión en persona.

Su aparición en la corte estuvo acompañada por los intereses de los medios de comunicación, y un pequeño grupo de manifestantes se reunieron en la entrada, que gritaban a la llegada y a la partida: “ladrón”.

Urdangarin próximo lunes firmar cualquier prisiones españolas de su elección voluntaria, las leyes permiten que los condenados no han hecho una contrarias a las medidas restrictivas contra quienes la Corte.

Según informes de prensa, se espera que Urdangarin regrese a Suiza el miércoles para tener una familia antes de ir a la cárcel.

Por el momento, el abogado del cuñado del rey no le ha dicho si tienen el último recurso contra la sentencia y se están refiriendo al tribunal constitucional.

Urdangarín, presidente de la fundación sin fines de lucro Nóos, ha prometido 6,1 millones de euros (más de 1,8 mil millones de forints) de dinero público por su asociado, Diego Torres. Entre otras cosas, la fundación cometió el crimen usando un anillo fantasma llamado Aizoon, 50% propiedad de la Princesa Krisztina y su esposo.

La princesa fue acusado en el caso, que estaba en la corte del año pasado absueltos de los cargos de dos cargos de fraude fiscal, pero aún así se convirtió en la primera familia real española que ha estado en el banquillo en los procesos judiciales.

Debido a la responsabilidad conjunta del cónyuge convicto VI. La hermana del hermano Felipe tiene que pagar una multa de alrededor de 137,000 euros (44 millones de forints).

En el caso de siete años, un total de 17 personas fueron acusadas, siete de las cuales fueron declaradas culpables, entre ellas Diego Torres y Jaume Matas, ex presidente de la Comunidad Autónoma de Baleares.

A través de su abogado, anunció que comenzaría una sentencia de tres años y ocho meses el miércoles en la prisión de Aranjuez en Madrid.

fecsego.eu/atv.hu/MTI

Leave a Reply 118 megnézve, 1 alkalommal mai nap |