< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Spanyolország – Oroszország 1-1 (első félidő)

| Mobile | RSS

Spanyolország – Oroszország 1-1 (első félidő)

2018. július 1. | hozzászólás | Sport

Fotó: Francisco Leong/AFP

Spanyolország – Oroszország 1-1

ESPESP
RUSRUS
1 : 1
S. Ignasevics
12′
G. Piqué
40′
A. Dzjuba
41′

Az alsó ág első nyolcaddöntőjében az eddig nem túl meggyőző spanyol válogatott játszik a házigazda Oroszország ellen. Az oroszoktól nem tudjuk, mit várhatunk, hiszen az első két meccsükön nyolc gólt lőttek a csoportban, ám Uruguay ellen totális káosz volt a játékuk. Aki behúzza ezt a meccset, az majd a Horvátország-Dánia győztesével találkozik a legjobb nyolc között.

Foci-vb, nyolcaddöntő:

Spanyolország-Oroszország 1-1
Moszkva, Luzsnyiki Stadion v.: Björn Kuipers (holland)

Spanyolország: De Gea – Nacho, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba – Busquets, Koke, Asensio, Isco, Silva – Costa

Oroszország: Akinfejev – Fernandes, Kutepov, Ignasevics, Kudriasov – Kuziajev, Zobnin, Golovin, Zsirkov – Szemedov, Dzjuba

gólszerzők: Ignasevics (10. – öngól), ill. Dzjuba (40. – büntetőből)
sárga lap:
piros lap:

 

ÉLŐ HÍRFOLYAM

40. perc

A semmiből egyenlít tizenegyesből Oroszország

Szöglethez jutott Oroszország, a beívelést visszafejelték az oroszok Gerard Piqué kezére, Kuipers azonnal befújta a tizenegyest.

Itt a kéz:

Video Player

00:00
00:00

A büntetőt Dzjuba értékesítette. Nagyon nem volt benne a meccsben.

Itt a tizi:

Video Player

00:00
00:00

35. perc

Nem egy súlycsoport

A spanyolok játéka a labdatartásra épül, no de ennyire? Egészen elképeesttő a különbség a két csapat között, hiába jön a lelátóról a Russija, Russija.

30. perc

Langyos egy picit

A kommentátor, Hajdu B. István meg is jegyzi, hogy ez a meccs egy csendes délutáni labdázgatásra hajaz. És tényleg, az előbb kiírtak egy adatot: 231 spanyolra 58 orosz passzt láthattunk. Osztálykülönbség.

25. perc

Félidő fele

Elment már a félidő fele, és az orosz válogatottnak igen kevés esélye van egyáltalán a térfelet átlépnie. Isco nagyon él a spanyol középpályán, maximum a spanyol hátvédek hibájában bízhat a házigazda.

19. perc

Hangulat

Rögtön nagy csend lett a Luzsnyikiben, érezhetően megfogta az oroszokat a gól. A spanyolok közben cicáznak az ellenféllel, nem úgy tűnik, mint akik nagy nyomás alatt játszanának – a labda alig van az orosz válogatottnál.

10. perc

Öngóllal vezet a spanyol válogatott Oroszország ellen

A Chelsea korábbi játékosa, Zsirkov talpal Nacho térdébe, a spanyol játékos pár percet pihent a földön. A szabadrúgást Marcos Asensio tekerte középre, Ignasevics pedig annyira bunyózott Sergio Ramosszal, hogy a bokájáról bepattant a labda. Öngól.

Video Player

00:00
00:00

16:09

Iniesta

Nagyon ritka látni Andrés Iniestát a spanyol kispadon: nagy tornákon 2010 óta mindig, minden egyes spanyol-meccsen kezdett. Egy korszak vége.

5. perc

Nincs meglepetés

Ahogy arra számítani lehetett, nem igazán lesz az oroszoknál a labda, a kontrákban bízhatnak a hazaiak. A meccs első szögletét éppen egy kontra után harcolja ki a házigazda – igaz, a beadás végül nem volt veszélyes.

1. perc

Kezdünk

A mérkőzést Spanyolország kezdi.

15:58

Mezek

Spanyolország a szokásos pirosban, Oroszország fehérben lép pályára a Luzsnyiki Stadionban.

15:50

Spanyol gólok

Spanyolország eddig 98 gólt lőtt a világbajnokságokon, eddig csak öt válogatottnak sikerült 100-at: Brazíliának, Németországnak, Franciaországnak, Olaszországnak és Argentínának.

15:39

Érdekességek

A spanyoloknál csak a padon kezd Andrés Iniesta, az oroszoknál pedig a vb egyik legnagyobb felfedezettje, Gyenisz Cserisev került ki a kezdőből. Érdekes lépés mindkét kapitánytól.

15:35

Oroszország

Oroszország jelenlegi formájában és nevén először jutott túl a világbajnokság csoportkörén. Azelőtt még Szovjetúnióként 1986-ban, Mexikóban szerepeltek legutóbb a legjobb 16 között.

Fecsegő.eu/hír24.gu

Leave a Reply 187 megnézve, 1 alkalommal mai nap |