< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Elképesztő meccsen küldték haza Messiéket

| Mobile | RSS

Elképesztő meccsen küldték haza Messiéket

2018. július 1. | hozzászólás | Sport

Elképesztő meccsen küldték haza Messiéket

Fordulatos mérkőzésen verte 4-3-ra Franciaország a csoportkörben végig szenvedő Argentínát, így Messiék kiestek a világbajnokságról. A franciák a negyeddöntő első résztvevői.

Elképesztő meccsen küldték haza Messiéket

Az dél-amerikaiak szövetségi kapitánya, Jorge Sampaoli némi meglepetésre Gonzalo Higuaínt és Sergio Agüerót is kihagyta a kezdőcsapatból, amelynek három támadója Lionel Messi és Ángel Di María mellett a Boca Juniorsban játszó Cristian Pavón volt. A szakvezetőnek ez volt a 15. mérkőzése a válogatott kispadján, és ezúttal sem szakította meg sorozatát: kétszer egymás után nem állt még fel ugyanazzal a kezdőcsapattal.

A túloldalon Didier Deschamps 80. alkalommal irányította a franciákat, ezzel megelőzte az örökrangsor élén Raymond Domenech-et. A játékosként 103-szoros válogatott szakvezetőnek ez volt élete első Argentína elleni összecsapása.

Hihetetlen fordulatok

A mérkőzés első nagy lehetősége a franciák előtt adódott: Antoine Griezmann 9. percben, 23 méterről elvégzett szabadrúgásánál csak a keresztléc mentette meg az argentinokat. Négy perccel később már az sem: az Atlético Madrid támadója tizenegyesből szerezte meg a vezetést csapatának.

A gól után is az európai együttes maradt támadásban, Kylian Mbappé megindulásaival nem tudott mit kezdeni az argentin védelem. A félidő második felére a franciák visszahúzódtak a saját térfelükre, a dél-amerikaiak birtokolták jóval többet a labdát. A 41. percben Di María gyakorlatilag a semmiből egyenlített: ballábas lövése előtt helyzete sem volt csapatának.

A fordulás után Ever Banega szerencsés góljával szinte azonnal megszerezte a vezetést Argentína, de a gallok Benjamin Pavard bombagóljával tíz percen belül egyenlítettek, majd Kylian Mbappé duplázásával megnyugtató előnybe kerültek.

Az összecsapás utolsó harmadában a kitámadó dél-amerikai védelemmel szemben több veszélyes kontrát is vezetett Deschamps együttese, de gólt az argentinok értek el, igaz, ez már csak szépségtapasz volt: a címvédő németek után az előző vb döntőjének a vesztese is elbúcsúzott.

Mindez azt is jelenti, hogy Messi pályafutása során továbbra sem szerzett gólt a világbajnokság egyenes kieséses szakaszában, és az argentinokat – csakúgy, mint az 1986-os vb-címük óta mindig – ezúttal is európai gárda búcsúztatta.Előzmények

A francia csapat a csoportkör során legyőzte Ausztráliát (2-1) és Perut (1-0), majd egy dánok elleni 0-0-s döntetlennel biztosította be csoportelsőségét. Az albiceleste a nyitókörben Izlanddal csak 1-1-es döntetlent játszott, majd a Horvátországgal szembeni 3-0-s vereség után Nigéria legyőzésével jutott tovább.

A francia csapat a nyolc között az esti Uruguay-Portugália találkozó továbbjutójával játszik pénteken, Nyizsnyij Novgorodban.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 118 megnézve, 2 alkalommal mai nap |