< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Közel 17 ezer katonát tüntettek ki Venezuelában az elnök iránti hűségükért)) Cerca de 17,000 soldados fueron extraditados a Venezuela por lealtad al presidente

| Mobile | RSS

Közel 17 ezer katonát tüntettek ki Venezuelában az elnök iránti hűségükért)) Cerca de 17,000 soldados fueron extraditados a Venezuela por lealtad al presidente

2018. július 4. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Közel 17 ezer katonát tüntettek ki Venezuelában az elnök iránti hűségükért

Mintegy 16 ezer 900 katonát tüntettek ki hétfőn Venezuelában az ország elnöke, Nicolás Maduro iránti hűségükért.

Vladimir Padrino védelmi miniszter a kitüntetési ceremónián közölte: a fegyveres erők kötelékében szolgáló mindegyik nő és férfi hűségét értékelték, egyebek mellett annak alapján, miként látták el feladataikat. Padrino közölte, a kitüntetés egyik kritériuma az volt, hogy milyen szerepet játszottak az ország intézményeinek stabilitása, illetve a demokrácia és a béke megőrzésében a tavaly áprilisban kirobbant, hónapokig tartó tömeges zavargások idején. Az erőszakhullámban legalább 125 ember halt meg.

A másik kritérium az emberi jogok tiszteletben tartása volt – mondta a védelmi miniszter.

Maduro az utóbbi hónapokban egyre gyakrabban szólította fel a fegyveres erőket, amely hatalmának egyik alappillére, hogy “rendezzék soraikat” az árulók, illetve az ellene és a hadsereg ellen összeesküvőkkel szembeni fellépés érdekében. Az elnök többször is azt hangoztatta, hogy a katonaság soraiban ellene szövetkeznek – írta az AFP francia hírügynökség.

Négy nappal a május 20-i elnökválasztást követően, melynek tisztaságát számos ország megkérdőjelezte, az újraválasztott államfő bejelentette, hogy a voksolás ellen összeesküvőket fogtak el a hadseregben. A venezuelai ügyészség nyolc katona – köztük két tábornok – és egy civil ellen indított büntető eljárást hazaárulás és lázadás vádjával.

Venezuela több éve súlyos gazdasági és politikai válsággal küzd. A hatalmas olajkészletekkel rendelkező, azonban szinte semmi mást nem exportáló ország gazdasága az olajár esése miatt gyakorlatilag összeomlott, az infláció és az áruhiány miatt az átlagemberek életszínvonala súlyosan megromlott. Májusban, noha alacsony részvétel mellett, de a hivatalban lévő elnök, az 55 éves Maduro a voksok 68 százalékával győztesen került ki az államfőválasztásból. Mások mellett az EU szerint sem volt se szabad, se pedig tisztességes a választás, amelyet hónapokon át tartó, emberéleteket követelő tömegtüntetések előztek meg.

fecsego.eu/atv.hu/MTI

Cerca de 17,000 soldados fueron extraditados a Venezuela por lealtad al presidente

Cerca de 16,000 900 soldados fueron declarados el lunes en Venezuela por su lealtad al presidente Nicolás Maduro.

El ministro de Defensa, Vladimir Padrino, anunció en la ceremonia de premiación que apreciaba la lealtad de todas las mujeres y hombres en las fuerzas armadas, incluso sobre la base de sus deberes. Padrino dijo que uno de los criterios de los honores era el papel desempeñado por la estabilidad de las instituciones del país y la preservación de la democracia y la paz durante los disturbios masivos que estallaron en abril del año pasado. Al menos 125 personas murieron en la ola de violencia.

El otro criterio era el respeto por los derechos humanos – dijo el Ministro de Defensa.

Maduro ha estado llamando cada vez más a las fuerzas armadas en los últimos meses, que es uno de los pilares de su poder para “establecer sus rutinas” para los traidores y contra ellos y contra los ejércitos contra los conspiradores. El presidente ha dicho en repetidas ocasiones que está aliado al ejército “, dijo la agencia de noticias francesa AFP.

Cuatro días después de las elecciones presidenciales del 20 de mayo, cuya claridad fue cuestionada por muchos países, el jefe de estado reelegido anunció que habían tomado conspiraciones en el ejército contra el vox. La fiscalía venezolana acusó a ocho soldados, incluidos dos generales, y un civil de cargos de traición y rebelión.

Venezuela ha estado luchando con una grave crisis económica y política durante varios años. La economía de los países con enormes reservas de petróleo, pero casi inexistentes, ha colapsado debido a la caída en los precios del petróleo, debido a la inflación y la escasez de bienes, el nivel de vida de la gente común se ha deteriorado severamente. En mayo, aunque con poca asistencia, pero con el presidente en el cargo, Maduro, de 55 años, fue 68 por ciento victorioso de las elecciones estatales. Entre otros, según la UE, no hubo ni una opción libre ni una justa, que fue precedida por protestas masivas durante los meses que llevaron a vidas humanas.

fecsego.eu/atv.hu/MTI

 

Leave a Reply 90 megnézve, 1 alkalommal mai nap |