< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Szél Bernadett előbb cáfolta, majd elismerte, hogy vizsgálat folyik Schmuck Erzsébettel szemben

| Mobile | RSS

Szél Bernadett előbb cáfolta, majd elismerte, hogy vizsgálat folyik Schmuck Erzsébettel szemben

2018. július 6. | hozzászólás | Közélet

Szél Bernadett előbb cáfolta, majd elismerte, hogy vizsgálat folyik Schmuck Erzsébettel szemben

Az LMP társelnökét az ATV Egyenes Beszéd Kontrában kérdezte a párt körüli ügyekről a műsorvezető Rónai Egon, Csuhaj Ildikó és Szerető Szabolcs.

Szél Bernadett előbb cáfolta, majd elismerte, hogy vizsgálat folyik Schmuck Erzsébettel szemben

„Nem tervezem, hogy lemondok” – szögezte le Szél Bernadett az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorában. Az LMP társelnöke az adás elején még azt is cáfolta, hogy fegyelmi eljárás indult Schmuck Erzsébet ellen a pártban. Mint ismert, a Magyar Narancs arról írt, hogy fegyelmi eljárás zajlik az LMP-ben, mert a kampányfőnök a kampány alatt Schmidt Máriával egyeztetett. Szél Bernadett ezzel kapcsolatban megjegyezte:

ha vizsgálatot indítanak párttársa ellen, ragaszkodik hozzá, hogy Schmidt Máriát is hívják meg a meghallgatásra.

A műsorban később mégis elismerte, Schmuck Erzsébet fegyelmi eljárás alatt van, amit azzal ütött el, hogy társelnökként ellene is folyik egy vizsgálat, de leszögezte: Schmuck Erzsébet ellen nem a Magyar Narancs cikke alapján folyik az eljárás.

Azzal kapcsolatban, hogy szintén a Magyar Narancs szerint Ungár Péter úgy írt alá szerződést Ron Werberrel, hogy erre semmilyen joga nem volt Szél Bernadett elmondta: az elején arról volt szó, hogy pro bono, magyarul ingyen fog nekik Ron Werber dolgozni. A kiszivárgott videóról azt mondta: nem igazán foglalkozott vele, hiszen korábban döntés volt az LMP-ben, hogy Ron Werberrel szerződni fognak, így véleménye szerint Ungár jogszerűen járt el.

„Semmiféle csalás nincs, ez az LMP szerződése” – szögezte le az LMP vezetője.

Arra a kérdésre, hogy nincs-e kicsit sok baj Ungár Péterrel az LMP-n belül, Szél Bernadett azt válaszolta: valaki folyamatosan szivárogtat a pártból, ez az igazi probléma. Szerinte a mostani is egy kreált támadás, „valakinek ez a szórakozása” – fogalmazott. Hangsúlyozta: nem lát komoly, mély ellentéteket a párton belül, de sokakat nagyon megviselt a választási vereség. A politikus szerint három olyan párt van, ami nem egymás sározásával van elfoglalva: a Jobbik, a Momentum és az LMP.

A pártvezető a Jobbik friss ügyeivel – például Nagy Imre gyalázása – kapcsolatban elmondta: mindenképpen változtatni kell a módszereiken, ha nem akarják halálukig „Orbán Viktort nézegetni”. De a szövetség kérdése nem elnökségi, pláne nem társelnöki döntés lesz. Gyurcsány Ferenc alternatív nemzetgyűlési felhívásával kapcsolatban elmondta: helyén kell kezelni a dolgokat. Szerinte az LMP mostani fő feladata a belső építkezés, és az önkormányzati választásokra való felkészülés.

A teljes beszélgetést itt nézheti vissza:

Leave a Reply 58 megnézve, 1 alkalommal mai nap |