< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Tuberkulózisfertőzés veszélye miatt lezárták egy központi kórházat Baltimore-ban

| Mobile | RSS

Tuberkulózisfertőzés veszélye miatt lezárták egy központi kórházat Baltimore-ban

2018. július 6. | hozzászólás | Fecsegő hírek

USA-belpolitika-egészségügy
Tuberkulózisfertőzés veszélye miatt lezárták egy központi kórházat Baltimore-ban

Tuberkulózisfertőzés veszélye miatt csütörtökön, helyi idő szerint a délutáni órákban lezárták a Baltimore-i Johns Hopkins kórházi központ egy részét és a környező utcákat.

A Baltimore Sun című helyi lap és a CBS televízió tudósítása szerint tuberkulózis-baktériumokkal teli fiolák törtek össze a kórházi komplexum rákkutatással és -gyógyítással foglalkozó részlegében.
A Egyesült Államok egyik legnevesebb kutató és gyógyító egészségügyi központja körüli utcákat lezárták és több kórházi épületet kiürítettek.
A kórház közleménye szerint az épületkomplexum rákkutatással foglalkozó két részlegét összekötő folyosón, szállítás közben törhettek el az ampullák. A bennük lévő baktériumot kutatási célokra használták volna. Az incidens környékén tartózkodó orvosokat, nővéreket és betegeket elkülönítették, és elővigyázatosságból a rákkutató központ mindkét épületét kiürítették. A kórház azonnal megindította a vizsgálatot.
A tuberkulózis leggyakrabban a tüdőt támadja meg, a baktériumok cseppfertőzéssel terjednek.

fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 78 megnézve, 1 alkalommal mai nap |