< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Brazília kiesett, biztos, hogy európai csapat nyeri a vb-t

| Mobile | RSS

Brazília kiesett, biztos, hogy európai csapat nyeri a vb-t

2018. július 7. | hozzászólás | Sport

Brazília kiesett, biztos, hogy európai csapat nyeri a vb-t

Belgium jutott be másodikként a legjobb négy közé az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután a péntek esti, kazanyi negyeddöntőben 2-1-re legyőzte a brazil csapatot.

Brazília kiesett, biztos, hogy európai csapat nyeri a vb-t

Fotó: Reuters

A belgáknál a japánok elleni nyolcaddöntő két nyerőembere, az akkor csereként beállt Marouane Fellaini és Nacer Chadli is a kezdőcsapatban kapott helyet. Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, s a brazilok hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, a nyolcadik percben Thiago Silva kapufát is elért, többször is zavart volt a védelem, Courtois-nak sok volt a dolga. Ennek fényében teljesen váratlanul jött a belgák vezető gólja, amelytől megváltozott a játék képe. Innentől kezdve az európai csapat többször is kontrából veszélyeztetett, s egy ilyen után megduplázta előnyét – írja az MTI beszámolójában. A brazilok – akik a vb korábbi szakaszában mindössze egy gólt kaptak – támadtak, de

nem találták a rést a belga védelmen, mindig volt egy fej vagy láb, amely blokkolta a próbálkozásaikat, illetve Courtois is nagyokat védett. 

A szünet után beszorította riválisát a brazil csapat, de hiába dolgozott ki helyzeteket, nem volt szerencséje, és egy lehetséges büntető kapcsán a videobíró sem segített rajta. A belgák fegyelmezetten védekeztek, Courtois is mindig a helyén volt, a dél-amerikaiak szövetségi kapitánya, Tite pedig becserélte Firminót és Douglas Costát is, hogy segítsék a támadásokat.

fotó: reutersFotó: Reuters

A szórványos belga ellentámadások sok veszélyt hordoztak magukban, újabb gól azonban nem született belőlük. Miután Renato Augusto a beállása után három perccel szépített, a brazilok mindent elkövettek az egyenlítésért, ziccereket is kidolgoztak, de nem tudtak élni a lehetőségekkel. Az ellenfél leginkább csak az eredmény tartására törekedett, Neymar lövését pedig a 93. percben Courtois bravúrral szögletre mentette, így maradt a 2-1 a belgák javára.

Az ötszörös világbajnok brazil gárdának 15 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata szakadt most meg.

Az immár 24 meccs óta veretlen belgák 1986 után először, s történetük során másodszor kerültek be az elődöntőbe vb-n. A következő ellenfelük a francia együttes lesz, kedden, Szentpéterváron. Ezzel egyúttal az is eldőlt, hogy csak európai csapatok szerepelnek majd a legjobb négy között Oroszországban.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 101 megnézve, 1 alkalommal mai nap |