A Komárom melletti település polgármestere korábban a rasszizmus miatt kilépett a Fideszből, most azt mondta: a települést hátrányok érik azért, mert kiállt a demokratikus értékek mellett, a hivatali rendszer döntéseit pedig már a félelem irányítja.

A mai nappal lemondtam polgármesteri tisztségemről – írja Facebookján Lakatos Béla, Ács vállaltan roma származású polgármestere. Lakatos 2015-ben lépett ki a Fideszből, Orbán Viktor cigányozó beszéde után.

Most azt írja: elszomorítja, hogy a politikai támadások, az egyéni érdekek és sėrelmek tönkre tudják tenni egy fejlődő kisváros mindennapjait. Amikor egy települést hátrányok érnek azért, mert vezetője határozottan kiáll a demokratikus értékek mellett, és a hivatali rendszer döntéseit már a félelem légköre irányítja, nem a szakmaiság, az az ország elveszett ország. Ma Magyarországon a fortélyos félelem igazgat! – írja.

Lakatos korábban iskolaigazgató volt, most mondatait megerősíti azzal, hogy levelét már tanárként, és nem polgármesterként írta alá.

fecsego.eu/hvg.hu