< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Babis végre nyeregben, de nem csatlakozik Orbánékhoz))) Babis est en selle mais il ne rejoint pas Orbán

| Mobile | RSS

Babis végre nyeregben, de nem csatlakozik Orbánékhoz))) Babis est en selle mais il ne rejoint pas Orbán

Babis végre nyeregben, de nem csatlakozik Orbánékhoz

szerző:
Fotó: AFP/
A rendszerváltás óta először kerültek a hatalom közelébe a cseh kommunisták, és meg is kérték az árát Andrej Babis támogatásának. A furcsa koalíció által támogatott kormányfő ugyan populista, de feltehetően nem lesz a Varsó-Budapest-tengely tagja.
Első ízben lett a parlament által megszavazott kormánya Csehországnak a tavaly októberi parlamenti választás óta. Andrej Babis miniszterelnök pártja (ANO) és a szociáldemokraták (CSSD) koalíciója a kommunisták (KSCM) külső támogatásával kapott 105 voksot a 200 tagú törvényhozásban. A szavazás idején tüntetést rendeztek a parlament épülete előtt. Amiatt tiltakoztak, mert Babis az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szerint uniós támogatásokat használt fel törvénytelenül, emiatt hazájában is eljárás indult ellene. A voksolás után személyesen kívánt beszélni a megmozdulás résztvevőivel, de visszavonulót kellett fújnia. Miroslav Kalousek, a TOP 09 ellenzéki párt frakcióvezetője ezért gyávának nevezte. Az új kabinetben az ANO-nak öt miniszteri tárca jutott, a szociáldemokratáknak papíron öt. Azért csak papíron, mert miután Milos Zeman elnök elutasította a CSSD által jelölt Miroslav Poche külügyminiszteri kinevezését, a tárcát végül Jan Hamácek belügyminiszter, a szociáldemokraták elnöke irányítja. A kormányfőnek az utolsó pillanatban új igazságügyi minisztert is ki kellett jelölnie az alkotmányjogász professzor Jan Knezínek személyében. Tatana Malá azért mondott le a posztról, mert plagizálás vádjával illették.

Prágában szerda este tiltakozó akciókat tartottak amiatt, hogy a kommunisták az 1989-es bársonyos forradalom óta először kerültek a hatalom közelébe. Kabineten kívüli támogatásukért komoly árat kértek, így például a minimálbér fokozatos emelését, a visszaadott egyházi vagyon megadóztatását. Vojtech Filip pártelnök meggyőződését fejezte ki, hogy az új kabinet megszavazása „jó hír az országnak”. A kommunisták szerepvállalását élesen bírálták a jobboldali ellenzéki pártok. Az ANO és a CSSD a kommunistákkal együtt elvileg 108 mandátumra támaszkodhat a képviselőházban, a bizalmi szavazáson azonban csak 105 voksot kaptak. Hiányzott az ülésteremből az ANO és a kommunisták egy-egy képviselője, Milan Chovanec volt szociáldemokrata belügyminiszter pedig jelezte, hogy nem hajlandó megszavazni a kormányt, mert ez a lelkiismerete ellen való lenne.

MIlos Zeman átadja Babis megbízólevelét

MIlos Zeman átadja Babis megbízólevelét
A parlamenti ülést Milos Zeman elnök beszéde vezette be, aki közölte, az államfő kötelessége, hogy támogassa a kormányt, amelyet előzőleg kinevezett. Beszéde alatt a TOP 09 képviselői az államfővel szembeni tiltakozásul elhagyták az üléstermet. Andrej Babis elismerte, nehezebben alakult meg a vártnál az új kabinet, ám szerinte a kormány programja jó. Babist ugyan a nemzetközi sajtóban populistának nevezik, az eddigi megnyilatkozásai alapján ő nem válik az Európai Unió fenegyerekévé, és nem lesz a Varsó-Budapest-tengely tagja.
forrás:népszava online.hu
Babis est en selle mais il ne rejoint pas Orbán
Tamás Rónay
auteur:
Photo: AFP /
Depuis que le régime est arrivé au pouvoir pour la première fois près des communistes tchèques, et je demande aussi le soutien des prix Andrej Babis. Le gouvernement, soutenu par la même coalition populiste étrange, mais il ne sera probablement pas être membre de l’axe Varsovie-Budapest.

Pour la première fois que le gouvernement a été voté par le Parlement de la République tchèque depuis les élections législatives d’octobre dernier. Ministre Andrej partie Babis (ANO) et les sociaux-démocrates (CSSD), une coalition de 105 a été voté le soutien externe des communistes (KSCM) à l’Assemblée législative de 200 membres. Au moment du vote, une manifestation a eu lieu devant le bâtiment du Parlement. Parce que protestant parce Babis utilisé dans les subventions de l’UE par l’Office européen de lutte antifraude (OLAF) illégalement, de sorte que ses procédures de patrie ont été engagées contre lui. personne que vous voulez parler des mouvements des participants après Icône de réponse, mais a dû reculer coup. Miroslav Kalousek, leader du parti d’opposition TOP 09, l’a donc qualifié de lâche. Le nouveau cabinet de cinq ministres ministère de ANO atteint, les sociaux-démocrates sur papier cinq. Parce que sur le papier, car après le président Milos Zeman a rejeté le CSSD nommé par le ministre des Affaires étrangères Miroslav nomination du porte-monnaie Poche et enfin Jan Hamaca ministre de l’Intérieur, président des sociaux-démocrates a réussi. Le nouveau Premier ministre, ministre de la Justice également professeur désigné droit constitutionnel Jan personnes Knežija à la dernière minute. Tatana Malá avait licencié le poste à cause de l’accusation de plagiat.

Des actions de protestation ont eu lieu à Prague mercredi soir en raison du fait que les communistes sont arrivés au pouvoir pour la première fois depuis la fin de la Révolution de velours 1989. Eten a demandé leur soutien à l’extérieur de la cabine prix sérieux, y compris une augmentation progressive du salaire minimum, l’église de retour à l’imposition foncière. Vojtech Filip président du parti a exprimé sa conviction que la nouvelle « bonnes nouvelles pour le pays. » Vote Cabinet La participation des communistes a été vivement critiquée par les partis d’opposition de droite. Le CSSD ANO et les communistes avec 108, en principe, se fondent sur le mandat de la Chambre des représentants, cependant, n’a reçu que 105 ont voté lors du vote de confiance. Il a manqué la Chambre un représentant de l’ONA et les communistes, le social-démocrate Milan Chovanec a été nommé ministre de l’Intérieur a indiqué qu’il ne voterait pas pour le gouvernement, parce que ce serait contraire à sa conscience.

MIlos Zeman gère la lettre de crédit de Babis
MIlos Zeman gère la lettre de crédit de Babis
La session parlementaire a été présenté par le discours du président Miloš Zeman, il a déclaré que le chef du service de l’Etat pour soutenir le gouvernement, qui avait été nommé. Lors de son discours, les représentants du TOP 09 ont abandonné la salle de réunion contre le chef de l’Etat. Andrej Babis a reconnu fondé plus difficile que prévu dans le nouveau cabinet, mais il pense que le programme du gouvernement pour le bien. Babis même populiste appelé la presse internationale, sur la base de ses déclarations précédentes, il devient fenegyerekévé l’Union européenne et ne sera pas membre de Varsovie-Budapest axe.
source: wordpress.com

Leave a Reply 91 megnézve, 1 alkalommal mai nap |